Bagels & Beans in Tilburgse De Brabander

Bagels & Beans in Tilburgse De Brabander

In het derde kwartaal van 2022 wordt De Brabander opgeleverd, het woongebouw dat de skyline van de Tilburgse Spoorzone gaat sieren. Espressobarformule Bagels & Beans gaat daar een hoekunit exploiteren.

De nieuwe Bagels & Beans vlakbij het treinstation, komt er in aanvulling op de bestaande vestiging aan de Oude Markt. De nieuwe locatie heeft een oppervlakte van 150 m2 en een ruim terras.

Groeiplannen

Bagels & Beans De Brabander

Net als alle horecabedrijven had Bagels & Beans het niet gemakkelijk tijdens de dubbele horecasluiting, laat mede-eigenaar Lizan van der Pol weten. Maar de organisatie is goed door de coronaperiode gekomen, ziet volop kansen en kijkt positief vooruit.

‘Alle Bagels & Beans vestigingen zijn nog open en we hebben veel geleerd van deze uitdagende periode. Ook zijn we nieuwe initiatieven gestart, zoals een samenwerking met Jumbo Supermarkten, waar onze biologische sesam- en volkoren bagels sinds januari in de schappen liggen. We verwachten op korte termijn nog meer locaties aan te huren en zijn daarnaast nog op zoek naar leuke plekken waar we onze gasten blij kunnen maken met bagels, koffie en geluk.’

Blijven ondernemen

Bij Bagels & Beans houden ze niet van stilzitten. Midden in de tweede horecasluiting werd een verse menukaart gelanceerd en zelfs een nieuwe vestiging geopend in Leiden. De werving van franchiseondernemers, de zogeheten ‘bagelbazen’, loopt eveneens door.

Van der Pol: ‘Eind juli was er een Biketour voor potentiële bagelbazen langs drie Amsterdamse vestigingen. Dat was een groot succes en de deelnemers waren erg enthousiast, daarom deden we dat eind augustus nog eens in Utrecht.’

Bagels & Beans is in 1996 opgericht door Ronald Bakker en zijn vrouw Ninande Thio. Inmiddels heeft de keten, die 100 procent franchised is, 70 vestigingen.

Marjon Prummel

Marjon Prummel

Hoofdredacteur Misset Horeca