Fine Hotels & Suites gaat hotel De Meelfabriek exploiteren

Fine Hotels & Suites gaat hotel De Meelfabriek exploiteren
Foto-credits Studio Akkermans.

De Meelfabriek heeft in Fine Hotels & Suites een partner gevonden voor de exploitatie van het hotel op De Meelfabriek.

Corina Waaijer, directeur Fine Hotels & Suites: 'Het verbinden van mijn passie voor gastvrijheid met mijn liefde voor mooie gebouwen is de rode draad in mijn zoektocht naar nieuwe hotels. Ik wil de geschiedenis en verhalen van de bijzondere plekken aan onze gasten doorgeven.'

De Meelfabriek is een herbestemmingsproject van meerdere voormalige industriële panden met Rijksmonumentale status. Het hotel, met rooftop, heeft ruim 120 kamers die worden gerealiseerd in drie voormalige silogebouwen die zijn gebouwd tussen 1904 en 1938. Door architectonische ingrepen kunnen gasten daadwerkelijk in de oude silokokers slapen. De sfeer wordt bepaald door het rauwe beton van weleer en de luxe van een hedendaags 4-sterrenhotel.

Fine Hotels & Suites

Corina Waaijer.

Fine Hotels & Suites heeft ervaring met de persoonlijke toon van kleinschalige boetiekhotels én de organisatie van grootschalige congreshotels. Ze zijn bekend met monumenten en specifiek industrieel erfgoed. Zo is bijvoorbeeld Stadsvilla Mout gevestigd in een Rijksmonumentaal pand uit 1750 in Schiedam, biedt Buitenplaats De Bergse Bossen accommodatie voor grotere groepen en zijn ze druk in de weer met een bijzondershortstay & hospitality concept in het rijksmonument Plesmanduin in Den Haag.

Bij alle projecten speelt duurzaamheid een belangrijke rol op diverse gebieden: milieu, verantwoorde inkoop en maatschappelijke betrokkenheid.

De grote overlap in de kernwaarden maakt dat Fine Hotels en Suites en De Meelfabriek in elkaar de juiste partner gevonden. Het hotel zal in 2024 geopend worden.