De Loohoeve komt met alternatief afscheid na onverwachte laatste service

De Loohoeve komt met alternatief afscheid na onverwachte laatste service

Jeroen en Marleen Brouwer hadden voor de week van 6 tot en met 13 januari het afscheidsarrangement in sterrestaurant De Loohoeve bedacht, maar vanwege de lockdown kunnen deze laatste momenten in het restaurant in Schoonloo onverwachts niet worden gevierd. Daarom laten de ondernemers hun afscheidsarrangement nu door heel Nederland bezorgen.

'Afscheid nemen van De Loohoeve in het restaurant is gezien de huidige maatregelen niet meer mogelijk. Maar toch willen we dit moment niet zomaar laten voorbijgaan en het met de gasten delen', aldus de ondernemers. De afscheidsbox bestaat uit 6 signatuurgerechtjes van de afgelopen 6 jaar.

Onverwachts laatste restaurantservice

Geheel onverwachts draaide De Loohoeve op 18 december de laatste restaurantservice. Door de nieuwe horecalockdown die tot in ieder geval 14 januari 2022 duurt, besloten de ondernemers om het restaurant per direct te sluiten en niet meer open te laten gaan in 2022.

Noor

Jeroen en Marleen Brouwer openen een nieuw restaurant in Groningen dat de naam ‘Noor’ krijgt. Het in de monumentale Theresiakapel gevestigde restaurant opent de deuren na een ‘soft opening’ officieel op 1 maart 2022. Het echtpaar Brouwer heeft hun sterrestaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo verkocht en zou op 23 januari 2022 de deuren gaan sluiten.
Het restaurant krijgt 40 stoelen en een van de eyecatchers is het priesterkoor, van waaruit de wijnen worden geschonken. 'Vanaf 1 maart gaan we open van dinsdag tot en met zaterdag voor lunch en diner, behalve op dinsdag, dan is er geen lunch.’

Verkoop De Loohoeve

Het echtpaar Brouwer maakte eerder al bekend dat het restaurant en hotel De Loohoeve wilde verkopen omdat de omvang van het bedrijf begon te klemmen. Zij willen zich concentreren op alleen het runnen van een restaurant en hier verder in groeien. Met de verkoop van De Loohoeve en de sluiting van de zaak kunnen zij zich nu volledig richten op hun nieuwe restaurant in Groningen.