Souschef Gerard Villaret ruilt Ciel Bleu** in voor Elements by Ciel Bleu

Souschef Gerard Villaret ruilt Ciel Bleu** in voor Elements by Ciel Bleu

Gerard Villaret, souschef van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu, gaat een nieuwe uitdaging aan. De chef gaat zijn culinaire reis voortzetten als chef de cuisine bij restaurant Elements in zusterhotel The Okura Prestige in Bangkok.

Dit maakt het restaurant Ciel Bleu gisteren bekend. Dat Gerard Villaret naar Bangkok vertrekt is geen verrassing. Van meet af aan is bekend dat hij werd klaargestoomd als tweede man bij Elements.

Sterrestaurant Elements serveert de Franse keuken met Japanse invloeden en is geïnspireerd op de keuken van Ciel Bleu. In Bangkok werkt Gerard Villaret nauw samen met executive chef Sebastiaan Hoogewerf. Villaret blijft nauw in contact met het Ciel Bleu team in Amsterdam. Elements heeft voor het vijfde jaar op rij haar Michelinster behouden. Recent was de Michelinpresentatie in Thailand.

Vertrek Onno Kokmeijer

Gisteren werd ook bekend gemaakt dat chef-kok Onno Kokmeijer van Ciel Bleu Amsterdam vertrekt na twintig jaar. Arjan Speelman, die met Kokmeijer jarenlang een chefsduo vormde in de keuken gaat verder als Executive Chef & Manager van de tweesterrenkeuken in het Okura Hotel.

Keng Vichianrat

Keng Vichianrat ging Villaret eerder al voor. Hij verliet in 2018 restaurant La Rive in het Amstel Hotel in Amsterdam om in Bangkok aan de slag te gaan in de keuken van restaurant Elements. Inmiddels is hij chef en eigenaar van restaurant Cave IO in de Thaise hoofdstad.