Cafetaria ‘t Spotje eerste Eetwinkelvestiging in 2022

Cafetaria ‘t Spotje eerste Eetwinkelvestiging in 2022

Cafetaria ‘t Spotje van William van den Oord heeft zich per 1 januari 2022 aangesloten bij Eetwinkel. Al ca. 75 jaar is het familiebedrijf gevestigd in Kerkdriel.

Cafetaria ‘t Spotje eerste Eetwinkelvestiging in 2022

Medio 1946, direct na de oorlog, is opa Wim op deze locatie gestart met een kruidenierszaak. Zijn zoon Louis, de vader van William, heeft in 1968 de zaak omgebouwd tot cafetaria.

De cafetaria met bijbehorend café was al snel een populaire hotspot in het Gelderse dorp. Het jarenlange succes werd vanaf 1994 voortgezet onder leiding van William. In 2010 besloot hij een grote verandering in de zaak door te voeren en het pand te verdelen in een restaurant, cafetaria en ijssalon. Met het toetreden tot Eetwinkel krijgt de zaak weer een update met een eigentijdse uitstraling.

Sparren met ondernemers

Van den Oord: ‘De uitstraling van Eetwinkel past bij ons, maar ondanks dat ik bij een concept zit, wil ik mijn eigen weg kiezen. Ik doe al jaren mijn eigen ding en dat wil ik ook zo houden. Ik volg Eetwinkel al lange tijd. Er zitten voor mij veel bekende – en goede! – ondernemers bij Eetwinkel, dat geeft me een vertrouwd gevoel. Ik vind het fijn om met anderen te kunnen sparren. Dat is een grote meerwaarde van dit concept.”

‘Wij onderscheiden ons van de rest’

‘In ons dorp zitten veel cafetaria’s, daarom willen wij het anders doen dan de rest. Wat je bij ons eet, haal je niet zomaar in een supermarkt. Wij maken het specialer en lekkerder. Zo verkopen we veel huisgemaakte producten zoals nasi- en bamiballen, spareribs, saté, haché en zo kan ik nog even doorgaan. We proberen met deze eigen producten zoveel mogelijk verschillende producten te maken.’

Op onze nieuwe menukaart staat ook een biefstuk van het merk Limousin Culinar. Dit is echt kwaliteitsvlees, met een mooi achtergrondverhaal, wat hier in de buurt nergens anders te verkrijgen is. Daarbij schenken we vanaf nu speciaal – door een vinoloog – geselecteerde wijnen. Dat zijn de dingen waar ik naar op zoek ben!”

Nieuwe concepten

Voortaan kun je bij ’t Spotje ook terecht voor een echt Hollands kopje koffie. ‘We hebben speciaal een nieuw koffiezetapparaat aangeschaft om onze klanten echt goede koffie aan te bieden. De nieuwe ronde tafeltjes maken de sfeer voor ons koffieconcept compleet. Ook startten we met het aanbieden van vier smaken smoothies. Gezond, lekker en ook ideaal als to go.’

Open en toegankelijk

‘Onze zaak krijgt een Eetwinkel uitstraling, maar van binnen blijven we dezelfde. Klanten zien dezelfde vertrouwde gezichten, en we bieden dezelfde service en kwaliteit. Met Eetwinkel proberen we onze klanten te blijven verrassen.’

Eetwinkel ’t Spotje streeft naar een open, relaxte sfeer die voor iedereen toegankelijk is, van jong tot oud. Op 1 januari opent Eetwinkel ’t Spotje officieel de deuren en dat wordt gevierd met leuke openingsacties.