Nieuwe naam en openingsdatum voor De Uitkijk

Nieuwe naam en openingsdatum voor De Uitkijk
De Uitkijk in Bloemendaal wordt 720 degrees.

In het buitengebied van Bloemendaal opent in maart 2022 720°, The Uncharted Restaurant. Deze locatie was bekend als De Uitkijk. Eugène van Angelbeek (De Veranda, De Jonge Dikkert) blaast nieuw leven in het failliet gegane bedrijf.

De nieuwe naam van De Uitkijk in Bloemendaal, 720° - spreek uit seven twenty degrees – is een verwijzing naar de intense hitte van de vlammen van brandhout. Het nieuwe restaurant opent in maart haar deuren.

Uitdagende tijden

720 degrees strijkt neer op de plek van restaurant De Uitkijk, dat eind 2020 de deuren sloot vanwege een faillissement. Nieuwe uitbater van de zaak is Eugène van Angelbeek, mede-eigenaar van De Veranda en De Jonge Dikkert. Hij pacht de locatie van De Schone Zaak.

De horecaondernemer twijfelde niet om in deze uitdagende tijden een nieuw restaurant te openen. ‘Toen ik via Ron Blaauw in aanraking kwam met deze waanzinnige plek, begon mijn hart direct sneller te kloppen. Deze kans moest ik met beide handen aangrijpen.’

The Uncharted Restaurant

Het afgelopen jaar werkte Eugène van Angelbeek met zijn team, chef-kok Koen van de Hurk (voormalig restaurant Bord'Eau Amsterdam) en restaurant manager Julius van Zelderen (voormalig Café Cliché) keihard aan de opening van zijn Uncharted Restaurant. Dat ‘niet in kaart gebracht’ of ‘onontdekt’ betekent.

‘De term uncharted dekt de lading van deze buitengewone plek. We gaan hier buiten de gebaande paden’, ligt Van Angelbeek toe. ‘Dat doen we met de locatie in het uitgestrekte buitengebied van Bloemendaal. Maar ook met ons menu. We koken niet volgens een bepaalde keuken, maar brengen ingrediënten uit alle uithoeken van de wereld samen. Veel van deze gerechten bereiden we op open vuur.’

Eugene van Angelbeek
Eugene van Angelbeek

Terras van 300 m2

720° is straks geopend voor lunch, borrel en diner. Het restaurant met open haard heeft plek voor 80 gasten. Op het terras van ruim 300 m2 is plek voor ruim 100 gasten.

Een bezoek aan 720° begint volgens de ondernemer al met de reis ernaartoe: ‘Zodra je in het buitengebied van Bloemendaal bent, begint het avontuur. En eenmaal in het restaurant laat je de rest van de wereld achter je. We willen gasten verbazen met de gerechten, het interieur, de omgeving en entertainment.’