Martijn Struijk (Tribeca**) en Demi Hendriks openen Markant in Breda

Martijn Struijk (Tribeca**) en Demi Hendriks openen Markant in Breda

Maitre sommelier Martijn Struijk - voormalig maître sommelier van o.a. Tribeca**, By Pascal* en de Lindehof** - opent samen met partner Demi Hendriks zijn eerste restaurant Markant in het oude pand van Bistro Formidable in Breda.

‘Soms komen dingen misschien te vroeg op je pad maar is het zo’n kans dat je het niet wil  laten schieten’, zo verklaart Martijn Struijk zijn, 'misschien wat te vroege', vertrek als maitre sommelier bij Tribeca**.

Struijk heeft zijn opleiding genoten bij Peter Klosse aan de Academie voor Gastronomie. Daarna heeft hij ervaring opgedaan bij diverse restaurants in Nederland en België, waaronder Wolfslaar* Breda, The Jane** Antwerpen, ’t Zilte*** Antwerpen, De Lindehof** Nuenen en By Pascal Oosterhout. Sinds april was Struijk in dienst bij Tribeca.

Kans voor overname bistro

‘Ondernemen met een eigen zaak was altijd al ons doel’, vertelt hij. ‘We kregen de kans om het pand van Bistro Formidable over te nemen. Een sfeervol pand in de wijk Ginneken, misschien wel een van de mooiste stukjes van Breda en heel goed bereikbaar vanuit onze woonplaats Oosterhout.’

Het stel trekt Matthijs Eggly van Restaurant Van Ouds in Bavel aan als chef-kok. ‘Demi heeft nauw met hem samengewerkt en we kennen hem ook privé goed, het klikt, en zijn visie en kookstijl past bij onze plannen.’

Franse stijl breder trekken

De Franse stijl van de keuken zoals ook werd gevoerd bij Formidable wordt voortgezet maar wel in een moderner jasje. ‘Zo hopen we de vaste gasten van de oude eigenaar binnen te kunnen houden. Maar we gaan er wel een klein beetje anders doen, trekken het wat breder met wat invloeden van andere keukens.'

Wijn-hotspot

Hij vervolgt: 'Bij Markant gaan we a-la-carte koken met veel bereidingen aan tafel. Zo willen we de persoonlijke service aan tafel terugbrengen.’ Zowel Struijk als Hendriks zijn fervente wijnliefhebbers. ‘We willen tegelijk een wijn-hotspot worden, waar je betaalbaar wijn kunt drinken. Met een hele uitgebreide kaart per fles en prijzen zonder x-factor maar met een heel redelijke opslag per fles en natuurlijk ook veel per glas.’   De planning is dat Markant begin maart opent voor zowel lunch als diner.