Utrechts restaurant op eerste avond na lockdown overvallen

Utrechts restaurant op eerste avond na lockdown overvallen

Op de eerste avond dat restaurants na lange tijd weer gasten konden ontvangen, is Grieks restaurant Aphrodite in Utrecht slachtoffer geworden van een gewapende overval. Twee mannen bedreigden een medewerker met een vuurwapen en gingen er vandoor met een onbekend geldbedrag. Buurtbewoners van de wijk rond het restaurant zijn direct een inzamelingsactie begonnen om de financiële schade te compenseren en de eigenaren een hart onder de riem te steken.

Iets voor 20.00 uur kwamen twee mannen het Grieks buurtrestaurant Aphrodite in de Utrechtse wijk Lunetten binnen. Op dat moment is alleen een medewerker in het restaurant aanwezig. Het restaurant bezorgt zelf in en rond de wijk maaltijden, de bezorger is net de deur uit als de mannen binnenkomen. 'Ze hebben gewacht tot zij alleen was', zegt eigenaresse Shammy Smulders.

Het duo bedreigt de medewerker met een wapen en doet vervolgens een greep in de kassa. Ze gaan er vandoor met een onbekend geldbedrag, meldt het AD. Het restaurant beschikte nog niet over beveiligingscamera's, maar gaat die meteen aanschaffen, laat Smulders weten.

Het restaurant bevindt zich in een winkelcentrum waar meer horeca gevestigd is en ook twee supermarkten. Rond de tijd van de overval zijn dan ook veel mensen aanwezig, toch lijkt niemand iets gemerkt te hebben.

Steun uit de buurt

Uit de omgeving van het restaurant komen steunbetuigingen. Collega horecaondernemers hebben hun eigen camerabeelden bekeken en buurtbewoners zijn direct een inzamelingsactie gestart om de financiële schade te compenseren en de eigenaren van Aphrodite een hart onder de riem te steken.

Vooral het feit dat de overval plaatsvond op een avond waarop de horeca juist stond te juichen omdat eindelijk weer gasten binnen konden worden ontvangen, wekt verontwaardiging.