Nieuw reserveringsplatform voor serviced apartments gelanceerd

Nieuw reserveringsplatform voor serviced apartments gelanceerd
Wendy Wessels van Preferred.

Hotelreserveringsplatform Preferred Hotel Reservations heeft met Preferred Serviced Apartments een tweede zakelijk reserveringsplatform gelanceerd wat specifiek is gericht op serviced apartments, een segment wat de laatste jaren flink groeide en in de coronapandemie alleen maar meer in populariteit toenam.

Gedurende de Covidperiode is het zakelijk reisverkeer sterk afgenomen en is het onduidelijk óf en wanneer dit weer op het oude niveau terugkeert. Daarnaast zijn de behoeftes van (zakelijke) reizigers wél veranderd. De vraag naar serviced apartments is toegenomen, net als het aanbod in de markt. Dit is de belangrijkste reden dat Preferred Hotel Reservations op 2 februari het platform Preferred Serviced Apartments heeft gelanceerd waarop vraag en aanbod bij elkaar wordt gebracht.

Accommodaties kunnen zich kosteloos aanmelden en ook aan het gebruik van het platform zijn voor aanbieders geen kosten verbonden. Het platform berekent bij een daadwerkelijke boeking een commissie aan de accommodatieaanbieder.

Populariteit Serviced Apartments

Waar serviced apartments of extended stay suites tot een paar jaar geleden vooral in de markt werden gezet voor expats of andere zakelijke reizigers die enkele weken tot maanden accommodatie nodig hadden, heeft covid een beweging versneld die enkele jaren geleden werd ingezet: ook leisuregasten boekten steeds vaker een serviced apartment, soms zelfs maar voor een weekend of midweek.

De populariteit van deze accommodatievorm zit in een aantal facetten. Allereerst biedt een appartement door de aanwezigheid van eigen kookfaciliteiten, werkruimte en (soms) gescheiden slaapkamers meer flexibiliteit in gebruik, ook voor bijvoorbeeld een workation voor gezinnen met jonge kinderen. Ook de aanwezigheid van hotelfaciliteiten als schoonmaak en linnenservice wegen mee. Voor iets langere tijd biedt een serviced apartment meer flexibiliteit in aankomst- en vertrekdata of contracten ten opzichte van een klassiek huurappartement.

Hybride platform Serviced Apartments

Het platform Preferred Serviced Apartments biedt voor gasten een hybride systeem: gasten kunnen zelf zoeken in het online aanbod, maar ze kunnen ook een van de specialisten van het platform voor zich aan het werk zetten.

‘Dat steeds meer online platforms een hybride vorm krijgen is een trend’, zegt Wendy Wessels, eigenaar en Managing Director van Preferred. ‘De gebruiker wil steeds vaker persoonlijke service ervaren in combinatie met online aanbod en hiermee optimaal ontzorgd worden. Daarbij bespaart het de opdrachtgever tijd om niet alles zelf online uit te hoeven zoeken én weet de specialist toch vaak net even beter wat het beste aansluit op een aanvraag.'

Op dit moment zijn op het platform bijna 200 serviced apartments te vinden in Europa, dit aanbod wordt continue aangevuld. Accommodaties kunnen zichzelf kosteloos aanmelden. Om de beste tarieven en flexibele condities te kunnen garanderen wordt er niet online direct een reservering gemaakt maar nemen de Preferred specialisten contact op met de accommodatie voor het maken van een reservering. Iedere aanvraag wordt op tarieven en condities onderhandeld en persoonlijke verzoeken worden meegenomen in de opdracht.

Over Preferred Hotel Reservations

Preferred Hotel Reservations is een onafhankelijke hotelreserverinsgspecialist. Preferred is gespecialiseerd in hotelreserveringen voor de zakelijke markt in Nederland en daarbuiten. Preferred is daarbij marktleider binnen de entertainmentindustrie en een belangrijke aanbieder van overnachtingen voor congressen.

De congresmarkt is veel maatwerk, persoonlijke service in combinatie met de door Preferred online Room Kit. Voor corporate bedrijven verzorgt Preferred kamerreserveringen en accommodaties voor bijeenkomsten. Preferred verzorgt hotels voor de meeste festivals, poppodia en ook voor het Eurovisie Songfestival in 2020 en 2021 is Preferred ingezet en heeft de hotel specialist 40.000 overnachtingen geboekt voor de organisatie, delegaties en de internationale pers. Daarnaast heeft Preferred onder andere de hotels voor de toonaangevende EMA MTV Awards verzorgd in Rotterdam, Londen en Bilbao.

Preferred heeft in 2009 een platform ontwikkeld voor de congresmarkt ‘de Room Kit’, waarin kamerblokken van diverse hotels online kunnen worden gereserveerd door de congresdeelnemers. Vele toonaangevende opdrachtgevers werken inmiddels met deze tool, zo heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken tijdens het Europees Voorzitterschap van Nederland gebruik gemaakt van deze ‘Room Kit’.

Met Preferred Serviced Apartments als nieuw platform voor serviced apartments heeft Preferred de ambitie om uit te groeien tot een toonaangevende aanbieder van serviced apartments binnen Europa en marktleider op de Nederlandse markt.