Khalid Oubaha vormt pizzeria om tot megagarderobe met 1600 kluisjes

Khalid Oubaha vormt pizzeria om tot megagarderobe met 1600 kluisjes
Khalid Oubaha (c) Studio38c

Khalid Oubaha heeft in een voormalige pizzeria in Nijmegen een garderobe gemaakt. Maar liefst 1600 kluisjes herbergen op stapavonden de spullen van het uitgaanspubliek. Hij heeft andere plannen met de locatie maar die investering durft hij nu niet aan. 'Ik ben serieus bang dat we in het najaar gewoon weer in een lockdown gaan.'

Veertig jaar lang zat er een pizza-restaurant in het pand. Anderhalf jaar na het faillissement van restaurant Pinoccio in Nijmegen is uitgaanspubliek weer welkom: maar nu dus om de jas op te bergen.

Khalid Oubaha, ook eigenaar van het naastgelegen Café Van Buren en Drie Gezusters,  heeft het pand gekocht en er 1600 garderobekluisjes laten plaatsen. In rijen van acht hoog. En er komen er nog meer bij. Hij doopte het Stadsgarderobe 024.

Geen blijvertje

De centrale garderobe is een tijdelijke voorziening. De kluisjes gaan op termijn naar de cafés toe. In het oude Pinoccio wil Oubaha een nieuwe horecazaak openen. ‘Ik ga van zo’n mooi monumentaal pand op die plek natuurlijk niet voor altijd een stadsgarderobe maken,’ zegt hij tegen dagblad De Gelderlander.

‘Ik zeg nog niet wat voor concept ik er wil openen, maar het wordt wel een miljoenenproject. Alleen durf ik mijn geld er nu nog niet in te steken. Ik ben serieus bang dat we in het najaar gewoon weer in een lockdown gaan.’

Meer nieuwe kluisjes onderweg

Toen het nachtleven vrijdag 18 februari voor het eerst weer open mocht: tot 1.00 uur, zonder 1,5 meter en zonder de verplichte zitplaats, werden ook de kluisjes in gebruik genomen. De ruimte heeft twee ingangen, aan de voorzijde, maar ook via de zijkant die bij Café van Buren uitkomt.

‘Stadsgarderobe 024’ lost voor de cafés en clubs van Oubaha veel problemen op. ’Mensen moeten hun jas nu verplicht opbergen. Al die jassen overal in de cafés, dat is zó irritant. Het ziet er niet uit. Ze liggen op de grond. En bij gewone garderobes heb je altijd gedoe met rijen en bonnetjes die kwijt zijn. Van zulke discussies ben je op deze manier af. Je gooit er 2 euro in en krijgt je eigen sleuteltje.’

khalid oubaha kluisjes

De kluisjes worden volgende maand vervangen door 6800 nieuwe die vanuit Azië deze kant op komen. Gasten kunnen deze kluisjes betalen en openen met hun mobiel, via een QR-code. Losse munten en sleuteltjes zijn daarmee ook verleden tijd.