Chefs van Les Patrons Cuisiniers koken op Floriade

Chefs van Les Patrons Cuisiniers koken op Floriade
Het ShelterWood van Compass op het Floriade terrein in Almere.

De Compass Group is de culinaire partner van Floriade Expo 2022. Compass gaat voor meerdere restaurants de exploitatie doen en zet merken Eurest en Famous Flavors in, waarbij ook topchefs van Les Patrons Cuisiniers zullen gaan koken.

Thema van de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade in Almere is ‘Growing Green Cities’. In 2050 zal maar liefst 68% van de wereldbevolking in de stad wonen. De expo opent op 14 april en duurt tot 9 oktober 2022.

Compass Group voorziet de gasten op het 60 hectare grote terrein van een verrassend en duurzaam food & beverage aanbod met haar merken Eurest en famous flavors.

De vorige Floriade, in 2012 in Venlo, werd verzorgd door Sodexo. Het is een event dat eens in de tien jaar wordt gehouden.

Growing Green Cities

De stad van de toekomst vraagt om groenere, gezondere en energiezuinige oplossingen. Gezonder en bewuster kiezen staat daarom bij alle Floriade-restaurants centraal. Het merendeel van het aanbod is dan ook duurzaam en plantaardig.

Restaurant The Dutch met Patrons-chefs

Het restaurant ‘The Dutch’ is het culinaire hoogtepunt van dit event. Famous flavors – in 2008 opgericht door chef Tobias Overgoor - werkt hier samen met Les Patrons Cuisiniers.

Wisselende sterrenchefs gaan gasten, zowel tijdens lunch als diner, culinair inspireren, verwennen en verrassen. Het restaurant heeft 240 plaatsen waarvan 80 op het terras en is toegankelijk voor alle Floriade bezoekers. Het is nog niet bekende welke van de 22 Patrons-chefs gaan koken, of wanneer.

Inspiratie voor de toekomst

‘Growing Green Cities is de toekomst. En dit doen we samen.’ zegt Kef van Helbergen, managing director Benelux bij Compass Group, ‘Tijdens deze wereldtentoonstelling worden noviteiten getoond ter bevordering van Mens & Maatschappij. Wij zijn vereerd hier onderdeel van te zijn door de gasten een lekkere, gezonde en duurzame beleving te geven.’