Amsterdam staat in top van culinaire wereldhoofdstad 2022

Amsterdam staat in top van culinaire wereldhoofdstad 2022

Florence is dé culinaire hotspot van 2022. Maar ook Amsterdam staat in de top. Dit en meer blijkt uit de World Food Index van CheapTickets.nl, gebaseerd op ruim 30 miljoen online restaurantbeoordelingen.

In de World Food Index worden eetgelegenheden van 121 wereldbestemmingen vergeleken op basis van: gemiddelde beoordelingen, restaurantdichtheid, keukenvariatie en de opties voor een aangepast dieet (zoals vegan, vega en glutenvrij). Ook wordt rekening gehouden met de impact die de lokale keuken heeft wereldwijd. 

Amsterdam in top culinaire hoofdstad

Amsterdam eindigt op een 10e plek in de wereldranglijst en is hiermee de best scorende Nederlandse stad. Vooral qua restaurantdichtheid doet onze hoofdstad het goed: naar verhouding zijn er veel restaurants per inwoner.

Rotterdam in de lijst

Rotterdam moet genoegen nemen met de 31e plaats op de wereldranglijst.

Kleinere gemeenten die in de Nationale Food Index ook goed scoren zijn: Schiermonnikoog, Urk en Meierijstad. Kijk hier hoe jouw gemeente scoort.

Meest waar voor je geld

In de Colombiaanse hoofdstad Bogota heb je volgens de World Food Index het meest waar voor je geld in restaurants. In verhouding tot andere bestemmingen is uit eten gaan in deze stad niet duur en bovendien worden eetgelegenheden er bijzonder goed beoordeeld door gasten. Qua restaurantdichtheid scoort Bogota echter slecht: hierdoor is er kans op meer drukte in restaurants of moet je er verder naar reizen. 

Uitstekende prijs/kwaliteitverhouding

Andere bestemmingen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding zijn: Bonaire, Heraklion (Griekenland) en Denpasar (Bali, Indonesië).

Slechte recensies Miami

Nergens ter wereld krijgen eetgelegenheden naar verhouding namelijk zoveel 1 ster-beoordelingen als in deze Amerikaanse kuststad. Ook in Manila (Filipijnen), Stockholm (Zweden) en Madrid (Spanje) zijn naar verhouding veel van deze 'tourist trap-restaurants' te vinden.