Internationale chefs openen restaurant Nela in Amsterdam

Internationale chefs openen restaurant Nela in Amsterdam

Internationaal gerenommeerde chefs Hari Shetty en Ori Geller openen deze zomer restaurant Nela op de Zuidas in Amsterdam. In een licht interieur van onbewerkte materialen gaan ze koken op open vuur. Nela krijgt daarnaast ook een cocktailbar.

De naam Nela betekent ‘puur’ en precies dit willen chefs Hari Shetty en Ori Geller op alle vlakken in hun restaurant terug laten komen. Van pure gastronomie, waarbij wordt gekookt op open vuur met de allerbeste en eerlijke ingrediënten, tot en met het design dat is vervaardigd van natuurlijke en onbewerkte materialen in hun meest pure vorm. En dit alles gericht op het verbinden van mensen, culturen en tradities. 

Pure gastronomie 

De menukaart is een afspiegeling van eerlijke, seizoensgebonden ingrediënten die tot leven komen via open vuur en moderne kooktechnieken. Hari en Ori: ‘We hebben specifiek gekozen voor live fire cooking omdat bij dit vakmanschap de integriteit van de ingrediënten niet verloren gaat.’ 

Immers, door de hoge temperaturen schroeien ingrediënten snel dicht waardoor er weinig vocht verloren gaat. Met als resultaat: integriteit in structuur, smaak en presentatie. Dankzij de jarenlange ervaring van de chefs zijn deze pure gerechten niet alleen enorm zinnenprikkelend en smaakvol, maar ook modern en verrassend. 

De kaart is gebaseerd op shared dining, maar biedt ook à la carte opties voor bijvoorbeeld een zakelijke lunch. Nela is tevens voorzien van een high-end cocktailbar met klassieke en eigen cocktailcreaties. 

Puur design 

Vuur vormt ook op het gebied van Nela’s design de basis. Immers, alle ambachtelijke onderdelen - van het glaswerk tot de rauwe materialen - hebben dit element nodig bij de vervaardiging. Het interieur vormt een oase van licht met natuurlijke kleuren en materialen zoals hout, metaal en steen in hun meest pure vorm. 

Nela maakt ook gebruik van handgemaakte objecten en kunst van lokaal talent. Hari en Ori: ‘Onze fascinatie voor eerlijke producten, kwalitatief uitmuntend design en vakmanschap reikt verder dan de keuken. Het is de basis van al onze keuzes, zo ook op het gebied van design en creatieve partnerships.’ 

Hari en Ori hebben jarenlang gewerkt voor toprestaurants als Nobu (Londen), Yafo-Tel Aviv (Tel Aviv) en Izakaya, The Duchess en Mr. Porter (Amsterdam). In partnership met innovatief internationaal entrepreneur Gilad Hayeem (The Waverly Group) zijn kennis en kunde gebundeld in restaurant Nela. 

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.