De Neus in Zeist krijgt nieuwe eigenaren en wordt een Foodmaster

De Neus in Zeist krijgt nieuwe eigenaren en wordt een Foodmaster
Huidig eigenaar van De Neus Hans Geurts.

Cafetaria De Neus in Zeist komt in andere handen. Per 1 mei is de zaak van Hans Geurts verkocht aan de neven Michael Zhou en Da Lin. De nieuwe eigenaren zetten de onderneming voort onder de vlag van Foodmaster. 'We hebben daarmee al goede ervaringen in de familie.'

Na 34 jaar vindt Geurts het mooi geweest. In november liet hij Misset Horeca al weten dat hij De Neus in de verkoop had staan en goede hoop had dat er snel duidelijkheid zou zijn. ‘Waarom ik wilde verkopen? Ten eerste, omdat het nu op werken begint te lijken en ten tweede omdat ik 68 jaar ben. En ja, die redenen hebben met elkaar te maken. De flexibiliteit gaat er steeds meer uit.’

Formule

‘Mijn neef wist van de verkoop en meldde zich voor een overname’, vertelt Michael Zhou. ‘Hij benaderde mij om het samen te gaan doen. Er komt een kleine verbouwing en dan heropenen we begin mei als Foodmaster De Neus, met dezelfde medewerkers als bij de huidige eigenaar. We hebben voor deze formule er gekozen, omdat we daarmee binnen de familie al goede ervaringen hebben.’

Lin en Zhou verhuizen voor de exploitatie van de cafetaria naar het midden van het land. ‘We komen beiden uit een horecafamilie. Mijn neef woont in Friesland en ik in Schiedam, dat is niet te doen.

Hans Geurts

Geurts laat weten een goed gevoel te hebben over de overname. ‘Het zijn twee enthousiaste jongelui, die horeca-ervaring hebben via hun ouders en weten wat ze te wachten staat. Er is een klik. Zij hebben hun ideeën en zo af en toe deel ik mijn ervaringen. Niet dat ze daarmee iets moeten doen, want de beste manier van leren is zelf fouten maken. Dat heb ik in de afgelopen 34 jaar zo vaak gedaan.’

De ervaren ondernemer wordt nu verhuurder. ‘Het pand is van mij en ik verhuur de exploitatie. Verder speel ik geen rol. Mijn vader heeft me ook geleerd dat je niet terug moet keren in de zaak als je deze hebt verkocht, want er gaan dingen veranderen en dat is ook prima.’

Geen groots afscheid

Voorlopig gaat Geurts de tijd nemen om te wandelen, leuke dingen te doen met zijn vrouw en vrienden te bezoeken. ‘En er staat een huttentocht met mijn zoon op de planning. Uiteindelijk hoop ik nog ergens twee of drie dagen aan het werk te kunnen, want ik moet er niet aan denken om helemaal niets meer te doen. Wat gaat worden, wacht ik rustig af. Of dat horeca zou kunnen zijn? Dat zou ik hartstikke leuk vinden, maar dan wel zonder verantwoordelijkheid.’

Vrijdag 29 april is De Neus voor het laatst open onder leiding van de huidige eigenaar. Een groots afscheid gaat Geurts er niet van maken. ‘Ik heb 34 jaar geleden gewoon de deuren geopend en doe ze nu ook gewoon weer dicht. Het is leuk dat De Neus in de naam blijft, al is het inmiddels ook wel een begrip in Zeist. En als mensen online zoeken op die naam, dan komen ze ook meteen hier terecht.’