Léon Dijkstra vertrekt als ceo van Eden hotels 

Léon Dijkstra vertrekt als ceo van Eden hotels 

Eden Hotels heeft een nieuwe ceo: Billy Skelli-Cohen. Onder zijn leiding wil de groep Europees groeien en uitbreiden. Léon Dijkstra draagt het stokje over en neemt plaats in de Raad van Commissarissen.

De Nederlandse hotelgroep Eden Hotels in eigendom van de familie Dijkstra en KSL Capital Partners (KSL). Léon Dijkstra was jarenlang ceo van de groep en neemt nu plaats in de Raad van Commissarissen.

De door KSL gedane meerderheidsinvestering in de groep moet de gecombineerde ambitie om het bedrijf te laten groeien en uit te breiden naar Europa mogelijk maken.

Skelli-Cohen is zeer ervaren in hospitality met een track record in investeringen, ontwikkeling en exploitatie. Voorheen als ceo van Lore Group, leidde Skelli-Cohen de acquisities, herpositionering en exploitatie van hotels zoals Pulitzer Amsterdam, Sea Containers Londen en Riggs Washington DC. Ook is hij als medeoprichter betrokken bij het binnenkort te lanceren horecamerk Àterre.

Billy Skelly-Cohen
Billy Skelly-Cohen

'Het is een voorrecht en een eer om toe te treden tot een familiebedrijf dat al heel lang bestaat. Ik kijk ernaar uit om de krachten te bundelen met het bestaande team om de ontwikkeling en groei te stimuleren en Eden hotels in staat te stellen het volgende hoofdstuk in haar geschiedenis te schrijven', aldus Skelli-Cohen.

Over Eden Hotels

Eden Hotels bezit en exploiteert momenteel 14 hotels met bijna 2000 kamers, voornamelijk in Amsterdam en andere grote Nederlandse steden.

Het bedrijf is in bijna 75 jaar opgebouwd door de familie Dijkstra en omvat onder meer het 400 kamers tellende Eden Hotel Amsterdam en het Hard Rock Hotel Amsterdam American. Op dit moment werken er meer dan 500 mensen bij het bedrijf, verdeeld over de hotels en de Service Centre.Eind december 2021 is KSL Capital Partners toegetreden als aandeelhouder bij Eden.

De hotelgroep bestaat uit het Hard Rock Hotel Amsterdam American, The Lancaster Hotel Amsterdam, Eden Hotel Amsterdam, Jan Luyken Hotel Amsterdam, The Manor Amsterdam, The ED Amsterdam, City Hotel Hengelo, Crown Hotel Eindhoven, Holiday Inn Eindhoven, Babylon Hotel Den Haag, Designhotel Maastricht, City Hotel Groningen, Oranje Hotel Leeuwarden en het Savoy Hotel in Rotterdam.

Michael Simon

Redacteur

Schrijft over de horeca, met speciale aandacht voor bier en cafés
Werkte lang, veel en met plezier in die horeca
Coördineert Terras Top 100.