Bosch' horeca-icoon Jan van Kollenburg sr. overleden

Jan van Kollenburg sr., oprichter en jarenlang uitbater van Café Bar Le Duc in Den Bosch, is vrijdag 22 april op 73 jarige leeftijd overleden.
Delen:
Jan van Kollenburg jr (l) en Jan van Kollenburg sr aan de bar van hun Bar Le Duc.

Het verdrietige nieuws van het overlijden van Jan van Kollenburg sr. werd door Café Bar Le Duc zelf bekend gemaakt

‘De afgelopen jaren kwakkelde Jan al wat met zijn gezondheid, desondanks kwam zijn overlijden voor ons volkomen onverwachts. Hij is vredig en in zijn slaap overleden.’

Grondlegger van Café Bar le Duc

Samen met vrouw Mieke opende Jan van Kollenburg sr. in 1975. Tot op de dag van vandaag is het café, sinds begin deze eeuw met een brouwerij ernaast waar onder meer het befaamde ‘Kolleke-bier’ wordt gebrouwen, in handen van de familie. Tegenwoordig zwaaien zoon Jan jr. en diens vrouw Kim er de scepter.

Jan van Kollenburg sr. zal vrijdag 29 april vanaf 13.15 ‘een laatste rondje maken vanaf de Mariënburg door de Uilenburg, langs Café Bar le Duc en zijn geliefde brouwerij op de Kruisstraat.

Bar Le Duc laat weten ‘het fijn te vinden als u de laatste eer komt bewijzen door middel van een erehaag tijdens deze laatste tocht door “zijn” Uilenburg.’ De uitvaart zal in besloten kring plaatsvinden en Café Bar le Duc zal die gesloten zijn.

Het correspondentie adres is Korenbrugstraat 7, 5211EG ‘s-Hertogenbosch.