Pop-up expo Future Food in KIT Theater Amsterdam

Pop-up expo Future Food in KIT Theater Amsterdam

In de foyer van het KIT Theater aan de Linnaeusstraat in Amsterdam is t/m 14 augustus de pop-up expo Future Food te zien over ons voedsel in de toekomst.

De tijdelijke tentoonstelling laat zien welke uitdagingen en oplossingen er zijn om iedereen blijvend van goed voedsel te voorzien.

Nieuwe technologieën als 3D-geprint voedsel, en boodschappen doen met een VR-bril zijn live te zien op de expo. Bezoekers kunnen er ook insectensnacks proeven.

De Future Food expo is een initiatief van de stichting LocaLeaves met steun van de gemeente Amsterdam, hogeschool InHolland en VaVersa. 'Met deze expo willen we laten zien wat de uitdagingen zijn om ook in de toekomst iedereen te voorzien van gezond en smakelijk voedsel.

We laten voedseltechnologieën zien waaraan nu wordt gewerkt en die je de komende 10 jaar in je dagelijkse leven kunt verwachten', zegt Olivier Francescangeli, een van de oprichters van LocaLeaves.

Bezoekers van de expo kunnen zelf aangeven hoe zij denken over hun voedsel in de toekomst, en wat zij zelf graag, of juist niet, op hun bord zouden willen zien.

Iedereen is welkom in het KIT Theater (ingang Linnaeusstraat 2A) op donderdagen en vrijdagen van 12.00 tot 18.00, en in het weekeinde van 10.00 tot 16.00. Toegang gratis.

LocaLeaves en Future Food

De stichting LocaLeaves is opgericht door Jake Blok en Olivier Francescangeli. De stichting wil mensen bewust maken van de uitdagingen voor onze voedselvoorziening, en initieert projecten die gezond en duurzaam voedsel voor iedereen bereikbaar maken.

De Future Food expo maakt deel uit van een onderzoeksproject dat in kaart brengt hoe inwoners van steden, waaronder Amsterdam, de toekomst van voedsel zien, en wat hun mening is over toekomstige voedseltechnologieën.