Door Michelin aanbevolen de Blanckenborgh sluit deuren

Door Michelin aanbevolen de Blanckenborgh sluit deuren
(C) De Blankenborgh Facebook

Het door Michelin aanbevolen restaurant de Blanckenborgh in Haaksbergen sluit op 14 augustus de deuren.

Gezondheidsredenen liggen ten grondslag aan de beslissing om restaurant de Blanckenborgh te sluiten, zo laat mede-eigenaar Eugène Alferink weten.

Alferink vertelt dagen van zestig tot zeventig uur te maken na de coronacrisis, terwijl hij te horen heeft gekregen dat het vanwege zijn hartproblemen waarmee hij kampt verstandiger is om het rustig aan te doen.

Sinds 2007 runt hij het samen met zijn echtgenote Ursula, dochter Ursula, maître in het restaurant, en schoonzoon Brian (chef-kok).

Omdat dochter Kimberley en Brian niet de ambitie hebben om het bedrijf over te nemen, werd de moeilijke beslissing genomen om de zaak te sluiten.

Sluiting de Blanckenborgh

Officieel sluit de Blanckenborgh pas 1 september de deuren, maar vanwege de vakantie voor de medewerkers is het restaurant vanaf 14 augustus gesloten voor gasten. Vaste gasten zijn via de nieuwsbrief op de hoogte gesteld van de sluiting van het restaurant.

Zoektocht naar nieuwe exploitant

De eigenaren gaan nog helpen in de zoektocht naar een nieuwe exploitant. 'Want Haaksbergen verdient het om een restaurant in dit segment te hebben. Sterker, eigenlijk mag dat simpelweg niet ontbreken', zo meldt Alferink tegenover RTV Oost.

Alferink vertelt tegenover Misset Horeca in gesprek te zijn met een aantal geïnteresseerde partijen. Een handtekening is nog niet gezet.

Restaurant de Blanckenborgh bevindt zich in een prachtig monumentaal pand dat dateert uit eind 19e eeuw. De Blanckenborgh ligt net even buiten de dorpskern van Haaksbergen, omringd door eeuwenoude bomen van het gelijknamige rustige park.

Michelin over De Blanckenborgh

Michelin omschrijft De Blanckenborgh als volgt: 'Aan de ene kant een klassieke zaal, aan de andere zijde een hippe kitchenbar en buiten een prachtig terras in het groen. Wat heeft deze monumentale villa stijl! Het is een familiezaak waar een jonge chef zijn eigen ding doet. Hij verrast graag met zijn smaken, maar behandelt het product steeds met respect.'