Van der Valk trekt stekker uit groots Elysion

Van der Valk trekt stekker uit  groots Elysion

De bouw van congrescentrum Elysion in Eindhoven gaat als gevolg van de stijgende bouwkosten en schaarste in materialen niet door.

Het blijkt niet mogelijk om de kostendekking voor het plan Elysion aan de Aalsterweg in Eindhoven rond te krijgen. Dat heeft Van der Valk aan de gemeente Eindhoven bekendgemaakt.

Van der Valk en Elysion

Van der Valk Eindhoven won vorig jaar met het plan Elysion de aanbesteding voor een congrescentrum met internationale allure. Het plan bestond onder meer uit een hotel met ruim 500 kamers en een auditorium met 1500 zitplaatsen.

Kosten rezen de pan uit

Voor de bouw was een rijksbijdrage van zeven miljoen gereserveerd, met een cofinanciering van 20 miljoen euro. Maar de kosten rezen sinds april 2021 zo de pan uit dat Van der Valk de stekker eruit trok.

De gemeente gaat de komende maanden bekijken wat voor gevolgen het afketsen van Elysion heeft voor de wens om te komen tot een internationaal congrescentrum in Eindhoven.

Over Elysion Convention Center

Elysion Convention Center moest uiterlijk eind 2025 zijn gevestigd in het Van der Valk Hotel Eindhoven. De komst van het Elysion Convention Center moest resulteren in een nieuw auditorium voor 1500 bezoekers, extra parkeerruimte en een uitbreiding van het congreshotel met 500 kamers, allemaal op het huidige terrein. De extra faciliteiten voor het conferentiecentrum zouden over de huidige laagbouw heen worden gebouwd.