Grote Bierdiner aan Zee: vijf keer bier-foodpairing in Scheveningen

Grote Bierdiner aan Zee: vijf keer bier-foodpairing in Scheveningen
Foto: Roel Dijkstra Fotografie / Marc Heeman

Het Grote Bierdiner aan Zee biedt liefhebbers van foodpairing met bier vijf restaurants en vijf speciaal gebrouwen bieren.

In een monumentale kerk onderaan de boulevard van Scheveningen organiseert biersommelier Arvid Bergström het Grote Bierdiner aan Zee.

Vijf vooraanstaande restaurants serveren vrijdag 10 februari een gerecht dat bedacht is bij de vijf bieren die exclusief voor dit evenement worden gebrouwen.

Grote Bierdiner aan Zee: Haags tintje

Deelnemende restaurants aan het Grote Bierdiner aan Zee zijn bekende namen in Den Haag maar ook daarbuiten, waar onder Restaurant Waterproef. 'Waterproef heeft een internationaal bekroonde wijnkaart en juist daarom vind ik het supertof dat hun chef Bob het aandurft om nu voor bier te koken', aldus Bergström.

De brouwers komen uit Den Haag en omstreken. Zo komt bij één van de vijf gangen een bier van de Haagsche Broeder, gebrouwen in een stadsklooster in het centrum van Den Haag. Arvid Bergström: 'Je proeft het als een bier uit een klooster komt. Daar krijgt het nog echt de tijd en de rust.'

Over Arvid Bergström

Bergström selecteerde de vijf restaurants en brouwerijen voor het Grote Bierdiner aan Zee met zorg. 'De stijlen van de restaurants en brouwerijen zijn mijn startpunt. Op basis daarvan koppel ik ze aan een bepaalde gang en vertaal ik het bier naar een gerecht en vice versa. Dat is complex, maar om een simpel voorbeeld te geven: als je iets met lamsvlees wilt doen, dan is het leuk als je rozemarijn proeft in het bier.'

Arvid Bergström
Arvid Bergström

Naast biersommelier is Arvid chef-kok, docent, auteur van zes boeken en bestuurslid van het Nederlands Gilde der Biersommeliers. Ook geeft hij bierproeverijen en masterclasses voor liefhebbers, en traint en adviseert hij horecamedewerkers.