Wijn, gedistilleerd en gastronomie komen samen op Wine & Vinexpo Paris

Wijn, gedistilleerd en gastronomie komen samen op Wine & Vinexpo Paris

De Wine Paris & Vinexpo Paris, het vakevenement voor wijn- en gedistilleerd, opent van 13 t/m 15 februari 2023 haar deuren voor meer dan 30.000 bezoekers wereldwijd.

Met chef-kok Guy Savoy als ambassadeur omvat de 2023-editie een aantal nieuwe evenementen - inclusief workshops - zoals de Chef & Sommelier duo's, de Sommelier Battle en de Mixologist Battle.

Guy Savoy als beursambassadeur

'Telkens wanneer er ergens in de wereld een fles wijn opengaat komt er een stukje Frankrijk mee overgewaaid'. Met deze woorden vertelt Guy Savoy - wiens restaurant in het 6e arrondissement van Parijs voor het 6e jaar op rij werd bekroond tot beste restaurant ter wereld - over zijn passie voor gastronomie, zowel op het bord als in het glas.

Sommelier in de spotlights

De Wine Paris & Vinexpo Paris is ook een van de belangrijkste internationale evenementen voor sommeliers, zoals blijkt uit het partnerschap met de World's Best Sommelier Competition, georganiseerd door de ASI vlak voor de opening van de beurs.

Voor de eerste keer in Parijs zullen op maandag 13 februari van 13.30 tot 14.30 uur Paz Levinson, ASI Best Sommelier of the Americas 2015, Heidi Mäkinen, ASI Best Sommelier of Finland 2015, en Véronique Rivest, ASI Best Sommelier of the World 2013, het tegen elkaar opnemen in een Battle of the Sommeliers met als thema: Het effect van verschillende wijnvaten bij de vinificatie en rijping van wijnen.

Chef & Sommelier duo's

Ook nieuw tijden de 2023-editie is de Chef & Sommelier duo's Hierbij staan duo’s van een chefkok en een sommelier op het podium, elk met een grote reputatie op het gebied van vaardigheid en creativiteit. Elk duo zal inspirerende combinaties presenteren, onder het toeziend oog van Philippe Faure-Brac, 's werelds beste sommelier in 1992.

Tijdens de Wine Paris & Vinexpo Paris maakt de bezoeker kennis met de volgende bijzondere Chef en Sommelier duo's, en krijgt op deze wijze inzicht in de samenwerking tussen beiden:

  • Guy Savoy & Sylvain Nicolas, op 13-2, 15:30-16:30 uur
  • Thierry Marx & David Biraud, op 14-2, 15:30- 16:30 uur
  • Adeline Grattard & Marine Delaporte, op 15-02,15:30 t/m 16:30

The Mixologists' Battle: feestelijke cocktails

De Wine Paris & Vinexpo Paris presenteert een internationaal aanbod van gedistilleerde dranken en ambachtelijke dranken. Op woensdag 15 februari 2023 organiseert de Wine Paris & Vinexpo Paris van 10.30 - 12.00 uur een mixologist battle om de spelers in deze sector onder de aandacht te brengen.

Vier mixologen, die worden geselecteerd uit de selectie van OFF 2023 cocktailbars, zullen het tegen elkaar opnemen rond een verrassingsthema dat op de dag zelf zal worden onthuld. Zij zullen 3 cocktails moeten bereiden. De winnende cocktail kan vervolgens door iedereen geproefd worden. De jury bestaat uit Lionel Albano, oprichter van La Mentheuse, Marc-Antoine Fulconis, medeoprichter van Beeche (Bulles de Ruche), Gauthier Zucco, merkambassadeur van Bollinger Diffusion en Benjamin Flavigny, merkambassadeur van Maker's Mark France.

Meer informatie over de beurs is op de website te vinden.