Recordvolumes stuwen omzet AB InBev

Recordvolumes stuwen omzet AB InBev
Foto: Ben Houdijk

's Werelds grootste bierbrouwer, AB InBev, bekend van merken als Jupiler, Corona en Leffe, zag de omzet het afgelopen jaar stijgen.

Met name in Noord-, Zuid- en Midden-Amerika deed het bedrijf goede zaken. Dat kwam onder meer omdat AB InBev wereldwijd meer bier verkocht op jaarbasis.

De inkomsten stegen het afgelopen jaar met dik 11 procent tot bijna 58 miljard dollar, omgerekend ruim 54 miljard euro. Het grootste aandeel daarvan komt voor rekening van de Noord-Amerikaanse markt, ruim 16 miljard dollar. De omzetstijging was echter het sterkst in Zuid-Amerika. Daar stegen de inkomsten met bijna 28 procent tot 11,6 miljard dollar.

AB InBev: 'Recordvolume en 20 miljard winst'

De hoeveelheid verkochte dranken steeg volgens het bedrijf met 2,3 procent naar "recordvolumes". Op alle continenten waar het bedrijf actief is, verkocht het bedrijf meer. Naast bier verkoopt AB InBev ook sterke dranken en seltzers, laag-alcoholische dranken op basis van bruiswater met een smaakje. Toch waren het de bieren die de sterkste groei lieten zien, aldus AB InBev.

De winst gecorrigeerd voor onder meer belastingen steeg met 7,2 procent tot bijna 20 miljard dollar. Dat die winst achterbleef bij de omzetstijging, kwam onder andere door ongunstige wisselkoersen, schommelingen in de prijzen voor grondstoffen en hogere verkoop- en distributiekosten.