Motel Vught ondanks veel gebreken veilig

Motel Van der Valk in Vught hoeft niet dicht. De gemeente Vught is het eens met die conclusie van het Advies- en Ingenieursbureau DHV uit Amersfoort. Wel is er een waslijst aan kleinere gebreken opgesteld die te maken hebben met de constructie van het motel en de brandveiligheid.

De belangrijkste tekortkoming is de aanwezigheid van betonrot in de vloer van de spoelkeuken en een klein stukje van het terras. De gemeente Vught heeft de resultaten van het onderzoek maandagmorgen bekendgemaakt. De kwestie van het betonrot is direct doorgegeven aan de directie van Van der Valk. Die heeft de keukenvloer en het stukje terras onmiddellijk laten stutten.

Wethouder T. Jenniskens ontzenuwde hardnekkige geruchten dat in het motel gewerkt zou zijn met ondeugdelijke vloerplaten. Een eigen onderzoek door de gemeente heeft uitgewezen dat daarvan geen sprake is geweest. Na het instorten van het parkeerdek bij het motel van Van der Valk in Tiel in februari volgde een reeks onderzoeken bij alle hotels van Van der Valk in Nederland. Van der Valk heeft in Vught wel illegaal bouwwerkzaamheden uitgevoerd. Dat betreft zes units, twee dakkapellen en een hok. Daarvoor moet het bedrijf alsnog een vergunning aanvragen. De gemeente bekijkt dan of die kan worden verleend of dat de illegale bouw alsnog moet worden afgebroken.

De gemeente heeft alle gebreken uitgebreid met Van der Valk doorgesproken. Volgens mr. J. Bil van het horecaconcern zijn partijen het nagenoeg over alles eens. In zijn rapport constateert DHV dat er de nodige bouwdocumenten aan het dossier Van der Valk ontbreken. Van der Valk wil er aan meewerken om alle in overeenstemming met de werkelijkheid gemaakte of nog te maken revisietekeningen aan het dossier toe te voegen. Dat geldt ook voor andere ontbrekende documenten. Pas dan kan het bedrijf een herziening aanvragen van de Gebruiksvergunning.