Solide winstgroei Grolsch

De stijging van de netto-winst met 5,7% en de stijging van het bedrijfsresultaat met 12,9% maken dat Koninklijke Grolsch N.V. kan terugkijken op een goed eerste halfjaar van 2002. Grolsch voorziet voor geheel 2002 een stijging van de netto-winst in lijn met de winstgroei in de eerste helft van het jaar.

De totale Nederlandse biermarkt is in de eerste helft van 2002 stabiel gebleven ten opzichte van de eerste helft van 2001. Binnen deze markt heeft Grolsch haar marktaandeel licht zien stijgen. Deze groei is in belangrijke mate terug te voeren op de introductie van Zinniz en de voortgaande groei in de horeca.

Grolsch is bezig om alle Nederlandse brouwerijactiviteiten te concentreren op één locatie in Boekelo, ten zuiden van Enschede. De bouwwerkzaamheden zijn november 2001 aangevangen en verlopen volgens planning. Eind 2003 zal op de nieuwe locatie het eerste bier gebrouwen en afgevuld kunnen worden. De brouwerij in Groenlo kan dan begin 2004 gesloten worden en de brouwerij in Enschede in 2005.