Sircle Collection gaat hotel met nieuw merk openen in Rotterdam

Sircle Collection gaat hotel met nieuw merk openen in Rotterdam
Àterre Rotterdam

Sircle Collection opent de komende twee jaar flink wat nieuwe hotels en lanceert twee nieuwe merken. Daarbij worden nieuwe landen betreden en ook in Nederland opent een hotel met een van die nieuwe merken, in Rotterdam.

Het van oorsprong Nederlandse hotebedrijf Sircle Collection timmert flink aan de weg. In 2023 en 2024 openen liefst zeven nieuwe hotels en twee ledenclubs. Daarbij gaat het deels om markten waar de groep al actief is: Wenen en Amsterdam. Daarnaast worden ook nieuwe markten betreden, zowel in het buitenland (Praag, Londen, Athene en Milaan) als in Nederland Rotterdam. Àterre Rotterdam is het debut van dat merk én het eerste hotel van Sircle Collection in de stad.

De zeven nieuwe hotels zijn verdeeld over de bestaande merken Sir Hotels en Max Brown én over twee nieuwe merken die Sircle Collection lanceert. 

Het eerste nieuwe merk is Sircle Hotels (niet te verwarren met Sir Hotels), een lifestyle merk. De eerste vestiging opent in het vierde kwartaal van 2023 in Londen. Daarmee is dit niet alleen het eerste hotel van het nieuwe merk maar ook het eerste hotel van Sircle Collection in het Verenigd Koninkrijk. 

Àterre Rotterdam 

Het tweede nieuwe merk is Àterre. Rotterdam heeft de primeur van dit merk, daar opent het eerste hotel in het voorjaar van 2024. Daarmee is het eerste Nederlandse hotel van de groep ook meteen het eerste hotel van Sircle Collection in die stad. 

Àterre Rotterdam brengt het beste van een nieuwe generatie lifestyle hotels en serviced appartements samen onder één dak aan de Witte de Withstraat. De 56 kamers hebben elk een kitchenette, plus een algemene ‘woonkamer', gemeenschappelijke keuken en een fitnessruimte. 

Àterre is ontworpen voor langere verblijven, zowel leisure als zakelijk. Dit nieuwe hotelconcept biedt verschillende soorten accommodaties voor gasten die twee dagen of twee maanden willen blijven, waaronder kamers, studio's en appartementen. Ook biedt het concept gasten de mogelijkheid voor hun verblijf de koelkast al te laten vullen met boodschappen.  

Àterre is in 2020 opgericht door brancheveteraan Liran Wizman, de man achter Sircle Collection. ‘We zijn verheugd om verder uit te breiden in Europa en Sircle Collection verder te laten evolueren’, zegt Wizman. ‘Het is altijd een droom geweest om een locatie te openen in Londen en iets aantrekkelijks en onderscheidends aan de stad te bieden. Ik kijk ook uit naar de opening van Sircle Milan, dat een nieuwe en opwindende dynamiek zal toevoegen aan het steeds evoluerende merk.’ 

The Cover Amsterdam 

In de winter van 2023 voegt Sircle Collection een nieuw concept toe aan de Amsterdamse markt: The Cover. Dit is een besloten ledenclub voor ondernemers, innovators en cultureel nieuwsgierigen in W Amsterdam. Sircle Collection managet dat hotel voor Marriott. 

The Cover Amsterdam
The Cover Amsterdam

Leden van The Cover hebben gratis toegang tot privé-sociale ruimtes, de Away Spa & Gym en de werkruimte die alleen voor leden is. Plus exclusieve voordelen bij het met een Michelinster bekroonde restaurant The Duchess, hotelkamers in de portfolio van Sircle Collection, spabehandelingen, vergaderruimtes en meer. 

The Cover is gelanceerd in Barcelona (waar een Sir Hotel is) en opent de komende tijd ook in Amsterdam, Wenen, Londen en Milaan. 

Meer openingen door Sircle Collection 

  • The Cover Wenen - Zomer 2023  
  • The Cover Amsterdam - Winter 2023  
  • Sircle Londen - Najaar 2023  
  • Max Brown Milaan - Najaar 2023  
  • Max Brown Athene - Winter 2023  
  • Max Brown Wenen - Winter 2023  
  • Sircle Milaan - Voorjaar 2024  
  • Àterre Rotterdam - Voorjaar 2024  
  • Sir Hotel Praag - Najaar 2024 

Ook wordt nog gewerkt aan een Sir Hotel in Lissabon, opening is nog niet bekend.

Over Sircle Collection 

Sircle Collection hanteert naast Sircle Hotels, Àterre en The Cover de merken Sir Hotels, Max Brown en Park Centraal. De groep begon in Amsterdam, waar nog altijd de meeste vestigingen zijn (2 Sir Hotels, 2 Max Brown en een Park Centraal). Verder is Sir Hotels aanwezig in Barcelona, Berlijn, Hamburg en Ibiza. Max Brown heeft hotels in Berlijn, Düsseldorf en Wenen. Park Centraal heeft één ander hotel, in Den Haag. 

In Nederland is Sircle Collection na de opening van Àterre Rotterdam aanwezig in drie steden.