Bierbrouwerij De Leckere failliet

Bierbrouwerij De Leckere failliet

De Utrechtse bierbrouwerij De Leckere is door de rechtbank failliet verklaard. Corona en een sterke stijging van de kosten zijn het bedrijf na 25 jaar te veel geworden.

De Leckere vierde vorig jaar het 25-jarig jubileum en behoorde tot de gevestigde namen in de bierwereld. Sinds 2016 was brouwerij de Leckere aangesloten bij Nederlandse Brouwers. De club van Nederlandse Brouwers vertegenwoordigen samen ruim 95 procent van de bierproductie in Nederland.

De Leckere was de eerste 100% biologische brouwerij van Nederland. De Utrechtse brouwerij won in 2018 Goud bij de Dutch Beer Challenge in de categorie Categorie Blond: Pilsner.

Speciaal

De brouwerij wilde het altijd net even anders doen. Ze speelden met bier zoals ze het zelf zeggen. 'Nooit voorspelbaar en altijd op zoek naar manieren om onze biervrienden te verrassen.' De Leckere ondersteunde en creëerde ook actief sociaal-economische projecten samen met partners en relaties. In 2020 doneerde de bierbrouwer samen met Maximus een deel van opbrengst aan horeca in verband met de coronacrisis.