Rotterdam krijgt met eerste Nederlandse locatie van internationale keten nieuw vijfsterrenhotel

Rotterdam krijgt met eerste Nederlandse locatie van internationale keten nieuw vijfsterrenhotel

Rotterdam krijgt over twee jaar een nieuw vijfsterrenhotel met 188 kamers. Een Europese hotelgroep die nu nog niet in ons land actief is, heeft hiervoor een overeenkomst getekend met The View of Rotterdam, ontwikkelaar van The View, een groot complex in aanbouw op Katendrecht.

Het Spaanse Hotusa Group heeft zes merken, waarvan Eurostars Hotels hun upscale merk is. Met de komst van het Eurostars Hotel in The View in Rotterdam betreedt de groep voor het eerst ons land. Het hotel krijgt 188 kamers en moet binnen twee jaar operationeel zijn.

Hotel in The View, Rotterdam

Het hotel komt in vastgoedproject The View, een groot multifunctioneel complex wat momenteel wordt gebouwd op Katendrecht in Rotterdam. Het Oostelijke gebouw, waar het hotel in komt, krijgt 12 verdiepingen en een ondergrondse parkeergarage. Naast het hotel, wat de bovenste zeven verdiepingen zal beslaan plus delen van de begane grond en de derde verdieping, komen in het gebouw winkels, restaurants, appartementen en kantoren. 

De constructie van het hotel loopt, de opening wordt voorzien in de eerste helft van 2025. Het hotel krijgt 188 kamers, een restaurant, zalen, een spa, een gym en een dakterras. Het interieurdesign wordt verzorgd door Studio Jaime Beriestain uit Barcelona. The View of Rotterdam is eigenaar van het hotel, Eurostars Hotels Company verzorgt de operatie onder een managementovereenkomst. 

Eurostars Hotels Company 

Met deze aankoop zet Eurostars Hotels Company een belangrijke stap in de internationale expansie. Eurostars Hotels werd in 2005 door Hotusa Group opgezet in Spanje. In 2021 is de portfolio hernoemd naar Eurostars Hotel Company en verder onderverdeeld in zes merken, waarvan Eurostars Hotels het vijfsterrensegment bedient. Het zwaartepunt ligt op het Iberisch schiereiland met 67 Eurostars Hotels in Spanje, 14 in Portugal en 1 in Andorra. In de rest van Europa zijn 20 Eurostars Hotels, waaonder 4 in Duitsland en 1 in België. 

In totaal heeft Hotusa zo'n 250 hotels in 17 landen, ook in Latijns Amerika en de VS. Naast Eurostars Hotels opereert Eurostars Hotel Company de merken Aurea Hotels, Exe Hotels, Ikonik Hotels, Crisol Hotels en Tandem Suites.