Van der Valk presenteert plannen voor hotel met 173 kamers dat in 2027 open moet

Van der Valk presenteert plannen voor hotel met 173 kamers dat in 2027 open moet
Impressie van Van der Valk Oegstgeest.

Van der Valk heeft plannen voor een hotel met 173 kamers, elf grote conferentiezalen en een á la carte en een live cooking restaurant in het westen van het land. De bouw moet volgend jaar starten, het hotel moet in 2027 open.

Van der Valk, wat natuurlijk goedbeschouwd niet één bedrijf is maar een conglomeraat bedrijven die onder dezelfde vlag hotels exploiteren, heeft een continue pijplijn van nieuwe hotels. En daar is nu een nieuw plan aan toegevoegd voor een Van der Valk hotel in Oegstgeest.

Het hotel krijgt in de plannen 173 kamers, elf grote conferentiezalen, een á la carte restaurant en een live cooking restaurant. Het hotel moet ook een terras krijgen met uitzicht over de Oude Rijn, wellness en een zwembad op de bovenste verdieping.

Van der Valk heeft een voorlopig akkoord getekend met de gemeente Oegstgeest, in februari worden de uitgewerkte plannen aan de gemeenteraad voorgelegd. Architectenburo PAM Teunissen - een van de huisarchitecten van Van der Valk die al een heel aantal toekans ontwierp - streeft naar een gasloos en nagenoeg energieneutraal gebouw.

Als de gemeente akkoord gaat met de plannen, start de bouw volgend jaar. De opening is voorzien voor 2027. Met de bouw van Van der Valk Oegstgeest is zo'n €25 miljoen gemoeid.