Doorstart Auberge Jean zonder Marie, met de hulp van team van restaurant 212

Doorstart Auberge Jean zonder Marie, met de hulp van team van restaurant 212

Het in september failliet verklaarde Auberge Jean & Marie start door met hulp van het team van 212 Amsterdam. Met Jan Grijspeere (Jean) maar zonder Marije Bremer (Marie) heropent de Auberge per 1 maart 2024 de deuren.

Voor Richard van Oostenbrugge, Daphne Oudshoorn en Thomas Groot was Auberge Jean & Marie een plek waar ze altijd graag privé kwamen. ‘We zijn enorm blij dat we Jan Grijspeere kunnen helpen zijn droom door te zetten. Dit is toch zo’n fijne Amsterdams restaurant dat behouden zou moeten blijven en waar we ook regelmatig kwamen’, vertelt Van Oostenbrugge.

'Aandacht voor gezin'

'Na de zomer zijn we met Jan en Marije gaan zitten om te bekijken of dat zou lukken. We hebben zelf ook geen ervaring hoe dat is met een failliete zaak', legt hij uit. 'Al snel werd duidelijk dat Jan graag door wilde gaan maar dat Marije aandacht aan haar gezin wilde geven. Uiteindelijk lukt het ons om door te gaan met de zaak waarbij we het liefst rond 1 februari wilden heropenen, maar er zit geen exploitatievergunning meer op de zaak en dat aanvragen duurt gewoon even.’

Chef de Cuisine: Mike Tanina

De leiding in de keuken komt in handen van Mike Tania. Tania was voorheen de sous-chef van Bistro de la Mer* en werkte daarvoor in de keuken van 212**, beide restaurants van Van Oostenbrugge, Oudshoorn en Groot. ‘Ook dat komt allemaal zo mooi bij elkaar’, vertelt Van Oostenbrugge. ‘Tania had al eerder aangegeven dat hij openstond voor een nieuwe uitdaging en zo kunnen we hem die geven en tegelijk binnen de ‘familie’ houden.’

Auberge en toekomstige naam

Ook Grijspeere is heel blij met de doorstart van de Auberge. ‘Het is jammer dat we het niet samen met Marije kunnen doen’, stelt hij. ‘Maar het geeft een heel fijn gevoel, ik was nog niet klaar met die zaak en mijn gasten. Jammer dat het niet meer samen met Marije is, dat wordt zeker wennen. Maar de kans om door te gaan pak ik met beide handen aan.'

Grijspeerde vervolgt: 'Daphne, Richard, en Thomas zijn heerlijke mensen om mee te werken. We kennen elkaar al heel lang van de tijd dat zij de keuken van Envy deden en wij de wijnbar Vyne binnen dezelfde groep draaiden. Met de Auberge gaan gewoon door met wat we al deden. Mensen in de watten leggen met de klassieke Franse keuken en nu met een topbezetting in de keuken.'

De zaak gaat wellicht wel anders eten, dat is nog niet bekend. 'Misschien wel gewoon simpel Auberge, want Jean & Marie voelt raar nu Marije niet meedoet, maar ik kan niet wachten om te openen’, zo besluit hij.

Bekijk deze collectie

Horecabedrijf starten

Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren bedrijfsvoering, wet- en regelgeving waar je mee te maken krijgt, verzekeringen en nog veel meer. Deze collectie helpt je daarmee op weg.