Eigenaren van DeDakkas openen restaurant Kastan

Eigenaren van DeDakkas openen restaurant Kastan
V.l.n.r.: Jeroen Spek, Dennis de Waart en Gijs de Waal

In de nieuwe stadswijk Hyde Park, nabij het station van Hoofddorp, opent deze zomer Kastan haar deuren. Dit nieuwe horeca-initiatief wordt de tweede horecazaak van de Haarlemse ondernemers Dennis de Waart en Jeroen Spek, bekend van DeDakkas in Haarlem.

Het idee voor Kastan ontstond in 2015 tijdens het open proces Hoofddorp-Centraal. Hier konden mensen meedenken over de toekomst en het verlevendigen van het gebied tussen het station en het centrum van Hoofddorp. Architect en horecaondernemer Gijs de Waal deed hieraan mee en zag mogelijkheden voor een restaurant. De Waal heeft als mede-initiatiefnemer van Hanneke’s Boom en Bret bij station Sloterdijk in Amsterdam ervaring met het opzetten van bijzondere horecaconcepten op bijzondere plekken.

Op het erf van boerderij de Adolfshoeve vond de Waal een oude uit 1880 stammende vervallen wagenschuur. De houten spanten en balken waren grotendeels nog in goede staat dus deze konden worden verplaatst naar de locatie bij het station. Daar herrees de schuur als de Gerritshoeve. Vernoemd naar de nieuwe plek aangezien de voornaam van meneer ven Heuven Goedhart, Gerrit was.

In het najaar van 2022 werd De Waal door bierbrouwer Gulpener in contact gebracht met de Haarlemse horecaondernemers Dennis de Waart en Jeroen Spek. In 2018 openden Dennis en Jeroen DeDakkas. Een restaurant in een kas op het dak van parkeergarage de kamp in Haarlem. De ontwikkeling van DeDakkas en de Gerritshoeve vertonen gelijkenissen. Beide plekken moesten vanuit het niets worden opgebouwd.

Samen gaan ze verder als Kastan. Vernoemd naar de vele kastanjebomen in de tuin, en de drie levende kastanjebomen onder het dak van het pand. Bij Kastan kun je straks terecht voor lekker, lokaal en puur eten en drinken. Voor de menukaart laat Kastan zich inspireren door de polder en haar agrarische geschiedenis. De grote oude wagenschuur zal straks een mooi contrast vormen met de moderne stadse wijk Hyde Park ernaast. Het bedrijventerrein Beukenhorst ten noorden van het station transformeert naar een levendige stadswijk met 3.800 appartementen. De bouw van de schuur is bijna afgerond en de contouren van het pand staan.

Bekijk deze collectie

Horecabedrijf starten

Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren bedrijfsvoering, wet- en regelgeving waar je mee te maken krijgt, verzekeringen en nog veel meer. Deze collectie helpt je daarmee op weg.