Nieuw Fletcher hotel Gaasterland met trendy restaurant in Friesland

Nieuw Fletcher hotel Gaasterland met trendy restaurant in Friesland

In Friesland komt een nieuw Fletcher Hotel met een eigentijds restaurant. Vastgoedontwikkelaar Dunavast heeft de aankoop voltooid van het Fletcher Hotel-Restaurant Gaasterland in de gemeente De Friese Meren. Het terrein wordt herontwikkeld tot een nieuw hotel met meer dan 100 hotelkamers, inclusief bijbehorende faciliteiten en een restaurant. De bouw start in 2025, met een geplande opening van het hotel in 2026.

Deze herontwikkeling markeert niet alleen een upgrade naar een modern en duurzaam familiehotel, maar ook een volledige vernieuwing en uitbreiding van de locatie in een natuurrijke omgeving. Fletcher Hotels heeft zich als langjarige huurder gecommitteerd aan deze locatie.

Transformatie naar modern en duurzaam

Met de strategische ligging van Fletcher Hotel-Restaurant Gaasterland en de plannen voor modernisering en duurzaamheid, lijkt het een veelbelovend project voor alle betrokken partijen. Met deze aanpak streeft Dunavast naar een eigentijdse en aantrekkelijke bestemming die de unieke locatie in het Friese meren- en elfstedengebied volledig benut. De opening van het hotel staat gepland in 2026. Komend jaar zal worden gewerkt aan het vergunningstraject, met een start bouw in 2025.

Nieuwbouwproject

‘Bij Fletcher Hotels lag er altijd al de wens om een hotel dicht bij de Friese meren te openen. Watersporters, wandelaars, fietsers en cultuur- en natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. In de nabije omgeving kan men genieten van helder vis- en zwemwater, uitgestrekte bossen, frisgroene weilanden en karakteristieke dorpen. Dit past perfect bij het huidige aanbod van Fletcher Hotels’, vertelt Ben de Ruijter, director of operations bij Fletcher Hotels. De lokale horeca- en recreatie ondernemers, verenigd in Riis Foarút: ‘Door dit nieuwbouwproject ontstaat er toegevoegde toeristische waarde, waar veel ondernemers en ook inwoners van zullen profiteren.’

Over Fletcher

Fletcher Hotels is een oer-Hollandse hotelketen met ruim 110 hotels. De hotels liggen onder andere in de duinen, de heuvels van Limburg en in historische steden. Ruim 6000 mensen zijn werkzaam in de hotels en op het hoofdkantoor te Nieuwegein.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.