Sommelier Sascha Holzkämper opent Somm Bistro à Vin in Weesp

Sommelier Sascha Holzkämper opent Somm Bistro à Vin in Weesp

Sommelier en eigenaar van Winehouse Somm in Amsterdam, Sascha Holzkämper, opent zijn tweede zaak: Somm Bistro à Vin in Weesp. De focus ligt in zijn nieuwe restaurant op de wijn. 'Je kiest je 'feel good' gerechten of bites passend bij de wijn, in plaats van andersom.'

Op de wijnkaart staan 250 wijnen. Naast deze mooie selectie is er ook ruimte voor dineren. De ongedwongen sfeer van Somm, samen met de ervaring van de smaken en aroma's van eerlijke, pure gerechten, zorgt ervoor dat er prachtige herinneringen worden gecreëerd en opgehaald’, aldus Holzkämper.

Het interieur van Somm Bistro à Vin

Gastvrijheid en het gebruik van pure, natuurlijke producten vormen de basis van het nieuwe restaurant van de sommelier. Op basis van deze kernwaarden heeft Studio Bower een passend interieurontwerp gerealiseerd. Vooraan in het restaurant prijkt een bar van warm donker hout met ronde vormen, waar gasten plaats kunnen nemen en van hun maaltijd kunnen genieten. ‘De interactie tussen het personeel en de gasten is van essentieel belang, daarom hebben we gekozen voor een uniforme barhoogte’, legt de ontwerper van Studio Bower uit.

Aan de overkant van de bar, langs de lange wand, staat een op maat gemaakte comfortabele bank. ‘De meer dan 10 meter lange bank biedt meerdere knusse zithoekjes. Het idee is dat de bank als het ware een omhelzing biedt.’ De ronde hoeken zijn een terugkerend element in het ontwerp, wat bijdraagt aan een vriendelijke uitstraling. Voor de materialen is gekozen voor warm hout, bronzen spiegels, messing details en lichte kleuren. De lange wand is bekleed met vilt en heeft een akoestische functie.

Een deel van de tafels in Somm wordt vrijgehouden, zodat gasten altijd spontaan kunnen langskomen, zonder reservering. Bij deze nieuwe hotspot ben je de hele dag welkom voor een espresso, croissant, glas wijn, borrel, lunch of diner. De soft-opening vond plaats op 29 maart 2024.

Bekijk deze collectie

Horecabedrijf starten

Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren bedrijfsvoering, wet- en regelgeving waar je mee te maken krijgt, verzekeringen en nog veel meer. Deze collectie helpt je daarmee op weg.