Brasserie Polderfabriek Leiderdorp open voor gasten

Brasserie Polderfabriek Leiderdorp open voor gasten

Het voormalige Informatiecentrum A4 onderging een complete metamorfose en huisvest nu Brasserie Polderfabriek.

Naast mogelijkheden voor vergaderen en vieren bieden Brasserie Polderfabriek en de zalen ruimte voor educatie over natuur en polder. Guido Verschoor, mede-eigenaar Brasserie Groep: 'In de komende jaren zullen het voedselbos en de fruitboomgaard die zijn aangeplant zich verder ontwikkelen.'

Gastvrijheid en polderbeleving

Wie de toren van het markante gebouw inklimt, krijgt een weidse blik over dit deel van het Groene Hart. Informatieborden rondom geven uitleg over de flora en fauna in de omgeving. En wie de streekwinkel bezoekt, vindt daar producten die je niet zo gauw ergens anders ziet.

Producten uit het Groene Hart

Het gedachtengoed achter de streekwinkel bepaalt ook in belangrijke mate wat de brasserie serveert. Bijvoorbeeld, de asperges zijn van Aspergehof Noordam (Woubrugge), paling van Eveleens (Burgerveen) en de kazen van kaasboerderij ’t Groene Hart (Hoogmade) en Captijn (Weipoort). Andere samenwerkingspartners zijn onder meer Oma Appel, De Rijk Zuivel, EkoLogisch en Eveleens.

Speel- en doeweide

Guido Verschoor: 'Naast Brasserie Buitenhuis is de Polderfabriek één van onze grootste locaties. Hier kun je van jong tot oud leren, genieten en proeven van de natuur.' Ook aan de kleine mensen is gedacht: voor hen is er een speel- en doeweide, het kindermenu bevat toegankelijke informatie over De Polder. Verder worden er workshops verzorgd in de Molenkas, het Voedselbos en de Machinekamer. Langs en vanuit Brasserie Polderfabriek lopen er wandel-, fiets- en natuureducatieroutes.

Goede samenwerking

Brasserie Polderfabriek is een overtuigend voorbeeld van wat er kan gebeuren als mensen met verschillende verantwoordelijkheden en achtergronden samen willen werken aan de verrijking van hun omgeving. 'Polderfabriek ligt aan de rand van Leiderdorp, maar we staan midden in de samenleving.'

Bekijk deze collectie

Horecabedrijf starten

Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren bedrijfsvoering, wet- en regelgeving waar je mee te maken krijgt, verzekeringen en nog veel meer. Deze collectie helpt je daarmee op weg.