De Roggebot trekt in bij 'Heerlickheijd van Ermelo

Restaurant De Roggebot uit Kampen opent op 1 juli haar deuren in Hotel en Congrescentrum 'Heerlickheijd van Ermelo'. Het luxe restaurant lag al een tijdje in de clinch met de gemeente Kampen over de vestiging in een pand in het centrum van de stad.

De verbouwingskosten van het oude verouderde pand waren dermate hoog, dat De Roggebot een tegemoetkoming eiste van de gemeente. Het gemeentebestuur weigerde dit, waarna De Roggebot naar een andere locatie op zoek ging.

‘Zo’n vier weken geleden zijn we in gesprek gekomen met de Heerlickheijd in Ermelo’, vertelt chef-kok Andres Delpeut. ‘Vervolgens hebben we een huurcontract getekend voor vijf jaar met een optie voor nog eens vijf jaar. We betrekken een bestaand restaurant en krijgen een eigen ingang. De routing in de keuken gaan we aanpassen en zaterdag bekijkt onze binnenhuisarchitectuur Ingrid Wijnen uit België de nieuwe locatie. De tekeningen die zij heeft gemaakt voor het pand in Kampen kunnen we in Ermelo goed gebruiken.’

Delpeut is niet bang dat hun Michelinster in gevaar komt door de verhuizing. Delpeut: ‘De zes personeelsleden verhuizen mee waardoor we dezelfde kwaliteit gaan leveren zoals altijd.’

De verbouwingskosten van het oude verouderde pand waren dermate hoog, dat De Roggebot een tegemoetkoming eiste van de gemeente. Het gemeentebestuur weigerde dit, waarna De Roggebot naar een andere locatie op zoek ging.

‘Zo’n vier weken geleden zijn we in gesprek gekomen met de Heerlickheijd in Ermelo’, vertelt chef-kok Andres Delpeut. ‘Vervolgens hebben we een huurcontract getekend voor vijf jaar met een optie voor nog eens vijf jaar. We betrekken een bestaand restaurant en krijgen een eigen ingang. De routing in de keuken gaan we aanpassen en zaterdag bekijkt onze binnenhuisarchitectuur Ingrid Wijnen uit België de nieuwe locatie. De tekeningen die zij heeft gemaakt voor het pand in Kampen kunnen we in Ermelo goed gebruiken.’

Delpeut is niet bang dat hun Michelinster in gevaar komt door de verhuizing. Delpeut: ‘De zes personeelsleden verhuizen mee waardoor we dezelfde kwaliteit gaan leveren zoals altijd.’