Le Smash werd in 2022 opgericht door ervaren chef-koks. In juli 2023 opende de eerste vestiging in De Pijp, Amsterdam, waarna Rotterdam (2023), Maastricht (2023) en een tweede vestiging in Amsterdam (2024) volgden. Hier is nu de zesde vestiging in Breda bijgekomen. In 2025 opent het concept in meer Nederlandse steden.
Wat begon als een late-night idee aan een keukentafel is uitgegroeid tot een merk dat inmiddels synoniem staat voor één ding: de klassieke smashburger zoals deze hoort.
Een no-nonsense smashburger zoals deze hoort volgens de klassieke formule, geperfectioneerd tot in detail. Gasten kiezen simpelweg voor een van de twee smashburgers ‘Le Classic’ of ‘Le Special’, of diezelfde burgers in de vegetarische ‘no meat’ varianten.
Nieuw hoofdstuk
De opening in Breda markeert een nieuw hoofdstuk in het Le Smash-verhaal. Het nieuwe filiaal is ontworpen volgens het vertrouwde principe: zwart-witte designs, met strak modern-retro interieur die tegelijk toegankelijk én premium aanvoelt. Eenvoud en kwaliteit staan overal centraal. Alles wat je ziet (of op zit), eet of zelfs draagt is premium en op maat voor het concept ontwikkeld.
De oprichters van Le Smash, Bram Smit en Graeme Koopman over Breda: 'We openen alleen een Le Smash als de locatie perfect is en klopt. Breda voelde meteen goed. De energie, de mensen, de plek – alles paste. De filosofie van Le Smash – Keep it Classic – is ook in Breda tot in elk detail voelbaar. Geen onnodige franje. Geen compromissen. Gewoon serieus goed eten, voor iedereen. Wat wij brengen? Een gewone smashburger. Maar toch, Picasso gebruikte ook gewoon verf.'