Hygiëne, goed koelen en grondig verwarmen kunnen veel problemen voorkomen, luidt het advies. Consumenten kunnen onnodig bederf voorkomen door gekoelde en bevroren producten als laatste te kopen en te vervoeren in een koeltas. De temperatuur in de koelkast moet tussen de 4 en 7 graden Celcius zijn. Het Voedingscentrum constateert dat de temperatuur in koelkasten vaak te hoog is. Het centrum adviseert de koelkast na het boodschappen doen tijdelijk hoger te zetten om de producten snel en goed te koelen. Naarmate de koelkast voller is, kost het meer tijd om alles op de juiste temperatuur te krijgen en te houden.
VWA waarschuwt voor voedselbederf
De Voedsel en Waren Autoriteit waarschuwt voor het bederven van voedsel bij warm weer. In de zomer hebben ziekmakende bacteriën meer kans omdat ...
Krijg het beste van Misset Horeca in je mail
Misset Horeca houdt ambitieuze ondernemers op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen in de horecabranche. Schrijf je nu in voor de Misset Horeca-nieuwsbrief en ontvang gratis het actuele horecanieuws, praktische tips en adviezen op het gebied van ondernemerschap.
