De Toppr van september: Göksel Cakir manager van stripclub BonTon in Rotterdam

De Toppr van september: Göksel Cakir manager van stripclub BonTon in Rotterdam
TOPPR_maand_2025 - 7

Het platform Tippr zet iedere maand een horecamedewerker in het zonnetje. Deze Toppr krijgt zo de waardering die hij of zij verdient.

De Toppr van september is Göksel Cakir, horecamanager en bedrijfsleider van de onlangs geopende stripclub BonTon in Rotterdam. De club, de eerste in Nederland met een focus op mannelijke dansers, is in no time uitgegroeid tot een opvallende hotspot in de Rotterdamse uitgaansscene, mede door de inzet van Cakir.

Zo staat hij aan het roer van een jong team dat de nieuwe locatie soepel, professioneel en succesvol laat draaien. Met meer dan honderd plekken zit BonTon inmiddels twee avonden per week volledig vol. 'En we willen de club nóg verder op de kaart zetten.'

Alles op rolletjes

De rol van Cakir is ervoor zorgen dat alles op rolletjes loopt. Dat gaat van het inroosteren, aansturen, coachen en motiveren van het personeel tot het inkopen en beheren van de voorraad. 'En omdat we met een compleet nieuw en jong team van start zijn gegaan, ben ik de afgelopen maanden vooral bezig geweest met het inwerken en opleiden van collega’s die nog geen horeca-ervaring hadden, en dat is heel leuk om te doen. Het mooiste is om iedereen te zien groeien en samen een avond neer te zetten die vlekkeloos verloopt.'

'Per show ontvangen we meer dan 100 gasten en we draaien inmiddels twee avonden per week volledig volgeboekt. Dat is heel bijzonder voor zo’n jonge club. Natuurlijk leren we nog elke dag en gaat er soms iets mis, maar ook dat hoort erbij. Daar worden we alleen maar beter van.'

'De live-shows staan inmiddels stevig. Binnenkort volgt een dinershow met Herman den Blijker en uiteindelijk willen we ook met grotere evenementen gaan werken. Zo zetten we de club stap voor stap verder op de kaart, te beginnen in de Rotterdamse uitgaansscene.'

Passie voor de horeca

'Ik ben er op mijn zeventiende toevallig ingerold, toen ik nog niet wist welke kant ik op wilde met mijn leven. Ik begon echt ‘onderaan’ als glazenwasser in de spoelkeuken, werkte me op tot barman en ben nu al acht jaar met veel plezier en liefde actief bij BonTon. Eerst in Amsterdam en sinds de opening, vier maanden geleden, in Rotterdam.'

'Ik hou echt van de horeca. Geen dag is hetzelfde, de werksfeer is heel goed en ik ben een mensenmens: ik geniet van de interactie met gasten en van de energie van het nachtleven. Bij BonTon komt dat allemaal samen. Wij verzorgen live-shows met, als enige club in Nederland, mannelijke strippers. Alles is stijlvol en veilig, het is een complete beleving die gasten ervaren als een bijzondere avond uit.'

Altijd rustig blijven

Cakir heeft nog wel wat tips voor horecaprofessionals. 'Blijf rustig, ook als het druk, hectisch of stressvol wordt. Neem een moment om even diep adem te halen, hou overzicht en focus. En luister echt naar de gast: vaak vertellen ze meer dan dat ze alleen hun bestelling doorgeven. Door ze die aandacht te geven wordt hun ervaring nóg beter. En vooral: geniet van je werk. Doe het met passie en plezier, dan straal je dat ook uit. Gasten voelen dat en komen dan graag terug. Het draait allemaal om oprechte gastvrijheid.'

Tippr is een foodservice community die wordt aangedreven door data afkomstig van het web en de TIPPR.app.

Bekijk deze collectie

Conceptontwikkeling

Bij het starten, restylen of renoveren van een horecabedrijf heb je vaak wel een idee hoe het uiteindelijk moet worden. Maar hoe begin je? Hoe ontwikkel je een succesvol concept en waar moet je op letten bij de inrichting? In deze collectie tips en inspiratie voor ondernemers. Ook delen horecaondernemers hun ervaringen.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.