Het Kurhaus werkt samen met Radio 2, de Haagsche Courant, internetuitgever Ilse Media en de Nederlandse fanclub van de Stones. Samen hebben ze de verhalen gecontroleerd op betrouwbaarheid en een gastenlijst samengesteld. Personen die kunnen aantonen dat ze er in 1964 bij waren, krijgen een rode button met de tekst 'I was here in '64'. Overigens woonden in 1964 ongeveer 1800 mensen een bijzonder kort eerste concert van de Stones op het Europese vasteland bij. Veel reacties komen van mensen die er niet bij zijn geweest, maar die wel iets willen vertellen over hun herinneringen aan die periode.
De fans die op 8 augustus '64 wel in het Kurhaus waren, zagen hun helden in een chaotische omgeving krap vier nummers spelen: Walking the Dog, High-Heel Sneakers, Suzie Q en een gedeelte van Not Fade Away. In de pauze na het lange, door Jos Brink gepresenteerde voorprogramma met onder anderen André van Duin, sneuvelen al enkele ruiten van het statige Kurhaus.
De 68-jarige W. Taal, destijds een van de agenten die de ordedienst te hulp schoten en zondag een van de aanwezigen tijdens het herdenkingsfeest, was niet erg onder de indruk van de Rolling Stones. 'Ik wist niet wie het waren. Het was voor mij gewoon werk, zoals ik wel vaker deed als er optredens waren in het Kurhaus. We werden vlak voor het concert nog aan hen voorgesteld. Lang haar enzo. Het was natuurlijk niet de bedoeling dat we hen van het podium zouden verwijderen als het mis zou gaan.'
De ongeveer twintig agenten bleven in eerste instantie achter de coulissen, om het publiek niet onnodig te provoceren. Taal zag dat de ordedienst de greep op de situatie kort na het begin van het Stones-concert verloor. 'Sommige van de mensen in de zaal beklommen het podium. De ordedienst duwde hen terug de zaal in. Anderen trokken aan de kabels van de instrumenten. Op een gegeven moment braken ze de leuningen van stoeltjes en begonnen daarmee te gooien. Ik zag er drie of vier in een kroonluchter hangen. Jos Brink kwam achter de coulissen. Hij keek als een aap in een roestig horloge. De drummer kreeg iets tegen zijn gezicht gegooid en kort daarna stopten de Rolling Stones met spelen'.
Volgens Taal werd de zaal na het plotselinge einde van het optreden snel schoongeveegd door de politie. 'We hebben geen arrestaties verricht in de zaal. Daar hadden we de mankracht niet voor. Ik weet niets van gewonden. In de zaal was het een enorme ravage'.
In kranten werd na het uit de hand gelopen optreden stevige kritiek geuit op de ordedienst en de politie. Die zouden provocerend en te hard hebben opgetreden tegen het publiek, waardoor de situatie volledig uit de hand liep. Het Kurhaus heeft geen serieuze pogingen gedaan om de Stones alsnog naar het Kurhaus te halen om het in '64 afgebroken optreden af te maken. 'De Stones-organisatie is een van de meest ingewikkelde op aarde. Het is ontzettend moelijk om de juiste mensen te bereiken om zoiets te regelen, helemaal als het op korte termijn moet, zoals bij deze herdenking', legt J. de Jonge van het Kurhaus uit.
Twee jaar geleden koesterde het hotel nog wel hoop op een bezoek van de Britse rock-'n-rollband. Destijds gaven de Rolling Stones tijdens een stadiontournee ook enkele optredens in kleine zalen. Helaas voor het Kurhaus kozen Mick Jagger en de andere bandleden destijds voor Vredenburg in Utrecht. De aanwezigen zullen het zondag moeten doen met een Stones-coverband. Chaotische taferelen als in 1964 worden zondag niet verwacht. 'We gaan er vanuit dat de stoeltjes en de rest van het Kurhaus deze keer heel blijven', zegt De Jonge. 'Het publiek is een stuk ouder en zal nu vast volwassener zijn dan in 1964...'