Als een olievlek moet Listers groeien in Eindhoven en omgeving. Het concept kenmerkt zich door een doorzichtig prijsbeleid, een verzorgde sfeer en een flexibele bedrijfsvoering. ‘De horeca blinkt uit in een ondoorzichtig prijsbeleid’, stelt Peters in het Eindhovens Dagblad. ‘Mensen denken goedkoop te kunnen eten en verlaten het restaurant met het gevoel veel duurder uit te zijn dan verwacht. Uit eten moet je transparant maken. Bij ons weet je dat je voor een driegangenmenu 19,50 euro kwijt bent.’
Op dit moment heeft Peters twee zaken in Eindhoven en één in Nuenen. Volgende maand opent Listers nog een restaurant in Eindhoven. In het voorjaar is Valkenswaard aan de beurt. Dan gaat Listers Valkenswaard open in het voormalige café Jonkers. In het najaar ziet Brasserie Listers Parkzicht in Eindhoven het levenslicht. De laatste vier vestigingen voorziet Peters in Geldrop, Best, Oirschot en Eersel.
Door de groei is het concept inmiddels gesplitst in twee formules: menurestaurants en brasseriën. Met de menurestaurants richt Peters zich op groepen en de zakelijke markt. De brasseriën bieden meer keuzemogelijkheden voor andersoortige gerechten. Zes jaar geleden stapte Peters over van de bloemenhandel naar de horeca. ‘Horeca is makkelijker te organiseren. Een goede tournedos is vier dagen houdbaar. Met bloemen weet je het nooit. Soms een dag, soms veertien dagen. Je kunt er geen peil op trekken.’