Kopers voor failliete hotels De Wiemsel en Wyllandrie

Kopers voor failliete hotels De Wiemsel en Wyllandrie

De verkoop van de Ootmarsumse hotels De Wiemsel (inclusief het voormalig sterrestaurant De Wanne) en De Wyllandrie is nog slechts een kwestie van tijd. De hotels gingen in april failliet. Een eerder aangekondigde verkoop ging op het laatste moment niet door.

'Hooguit enkele dagen dan is het rond', zegt curator Jacques Daniëls, tegen de regionale krant Tubantia. De horecabedrijven van Betsy van der Maas en Joop Logtenberg gingen in april 2014 failliet. Ze waren 'gewoon' in bedrijf totdat een aangekondigde verkoop in mei niet doorging. Michelin nam recent de ster die De Wanne, het restaurant van hotel De Wiemsel, bezat, terug.

Volgens de curator gaat het nu om twee verschillende kopers voor de horecabedrijven. Eerder leek de verkoop van hotel De Wiemsel en De Wyllandrie aan Investeringsmaatschappij Global Hotel Investments van René van Heck, geregeld te zijn. Dit ging uiteindelijk toch niet door.

Curator Daniëls benadrukt dat de twee bedrijven hoe dan ook niet op een veiling worden verkocht. ; Het is zo goed als zeker dat we rondkomen. Ik heb dat al eerder gezegd maar ik durf het aan dit nog een keer te zeggen. We hebben een principe-overeenkomst op hoofdlijnen. Het is nu nog een kwestie van afwerken, de puntjes op de i en de handtekeningen zetten. Vóór Kerstmis is alles rond.'

Wat de plannen van de nieuwe eigenaren zijn, kan en wil Daniëls niet zeggen. 'Dat is aan hen. Wat ik wel weet, is dat De Wiemsel in elk geval flink zal worden verbouwd.'

De curator heeft ook een schadeclaim ingediend bij René van Heck uit Vianen met wie hij een koopovereenkomst had gesloten met betrekking tot De Wiemsel. Het gerechtshof in Arnhem heeft Van Heck onlangs failliet verklaard. 'Maar ik heb veel tijd en geld in die man gestoken, en dat wil ik wel terug', aldus Daniëls.