Eerste palen Novotel Hoofddorp de grond in

Eerste palen Novotel Hoofddorp de grond in

Met het de grond in heien van de eerste palen is een start gemaakt met de bouw van Novotel Hoofddorp. Het 314 kamers tellende hotel van The Vincent Hotel Group moet over ruim een jaar klaar zijn.

Het heiwerk neemt volgens aannemer Huib Bakker Bouw, ervaren in hotelbouw, zo'n drie weken in beslag. Als het weer het toelaat, wordt eind dit jaar het hoogste punt van het dertien verdiepingen tellende hotel bereikt.

Novotel Hoofddorp is ontworpen door Mulderblauw Architecten, in opdracht van EFD Hotel Partners en The Vincent Hotel Group. De slanke toren in Park 20|20 wordt bekleed met tegels die een print van glanzende textuur krijgen.

Cradle-to-cradle

De tegels zijn volgens het cradle-to-cradle principe geproduceerd en ontwikkeld door Mulderblauw in samenwerking met grafisch ontwerper Miranda Ensink en Koninklijke Mosa. De print, die op abstracte wijze riet weergeeft, interpreteert de omgeving van de Haarlemmermeerpolder op een eigentijdse manier. Het tevens door Mulderblauw Architecten ontworpen interieur voldoet aan de nieuwste eisen van Accor voor Novotel.

De verwachting is dat het hotel met 314 kamers in de zomer van 2015 haar deuren opent. Op de begane grond komt lobby, ontvangst, bar, restaurant, keuken en back of house-ruimten. Op de eerst bouwlaag komen een fitnessruimte, vergader- en conferentieruimten. De 314 hotelkamers worden op de tweede tot en met de dertiende verdieping gesitueerd.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.