Golden Tulip Strandhotel Westduin opent duurzame kamers

Golden Tulip Strandhotel Westduin opent duurzame kamers

Strandhotel Westduin in het Zeeuwse Koudekerke opent deze week een nieuwe vleugel met duurzame hotelkamers. Bij de inrichting is veel gebruik gemaakt van gerecyclede materialen en cradle-to-cradle producten.

In de nieuwe vleugel zijn twee gangen met in totaal veertig kamers gebouwd. Een groot deel daarvan heeft uitzicht op de duinen.

Het interieur in de nieuwe vleugel is met zorg samengesteld. Directeur/eigenaar Eef Izeboud: 'Samen met Projekt Buro KEES, dat gespecialiseerd is in duurzaam hotelinterieur, hebben wij met veel aandacht voor duurzaamheid de kamers ontworpen en ingericht.'

Cradle-to-cradle

Zo zijn er zo veel mogelijk duurzame elementen toegepast, zoals meubels van 'rubberwood', verf gemaakt van lijnolie (natuurverf), waterbesparende toilet -en badkamerkranen en Cradle to Cradle tapijttegels. Ook is nagedacht over de disposables, als cradle to cradle toiletpapier, gerecyclede zeepdispensers en volledig afbreekbare, ecologische douchegel en handzeep.

Golden Tulip Westduin focust al jaren op duurzaamheid. Het was het eerste Zeeuwse hotel met de Gouden Green Key waardering en heeft veel MVO elementen in de bedrijfsvoering toegepast.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.