Copa Jerez zoekt opvolger Pascal Jalhaij

Pascal Jalhaij krijgt een waardige opvolger bij de Copa Jerez. De titel gaat dit jaar naar een restaurant uit het hoge segment. Voor de finale van de vijfde sherry-spijscompetitie op 1 november hebben zich vijf toprestaurants geplaatst.

De finalisten van dit jaar zijn: Jerry Bastiaan (Restaurant Karel V, Utrecht), Ron Blaauw (Ron Blaauw Restaurant, Ouderkerk a/d Amstel), Omar Dahak (Restaurant Het Nonnetje, Harderwijk), Marcel van der Kleijn (Restaurant Calla’s, Den Haag) en Edwin van de Goor en Gert-Jan Cieremans (Restaurant Seinpost, Scheveningen).

De koks moeten tijdens de finale een voor-, hoofd- en nagerecht bereiden, waarbij een combinatie met bijpassende sherry-wijnen verplicht is. Een vakkundige jury beoordeelt de gerechten. In de jury zitten onder meer chef-kok Robert Kranenborg en wijnschrijver Hubrecht Duijker.

De huldiging van de winnaar vindt plaats op 15 november tijdens de presentatie van de nieuwe Lekker. Vorig jaar won Pascal Jalhaij de Copa Jerez. Ook SVH Meesterkok Raymond Prinsen van De Stenen Tafel in Borculo won in het verleden al eens de culinaire wedstrijd.