Psychische patiënt steekt ober neer

Een horecamedewerker van sport- en evenementencentrum De Smelt in Assen is neergestoken door een patiënt uit een instelling voor verstandelijk gehandicapten met gewelddadige gedragsstoornissen en psychische problemen. De ober werd zonder enige aanleiding in zijn zij gestoken.

Dat meldt het Dagblad van het Noorden. Het gaat om een patiënt van de instelling Zevenakkers in Appelscha. De dader, die bekend staat als ontoerekeningsvatbaar en sterke stemmingswisselingen heeft, was met nog een patiënt en twee begeleiders naar De Smelt gegaan voor een dagje zwemmen en eten.

Eenmaal aan tafel in het restaurant sloeg de man toe, toen de ober het eten wilde serveren. Bij het passeren van de man, griste de dader een mes van tafel en stak de ober in zijn zij. In het ziekenhuis bleek dat het mes op een haar na een long had gemist.De voorzitter van de directie van instituut Hanzeborg in Zutphen, waar Zevenakkers onder valt, meldt dat de leiding van De Smelt van tevoren was ingelicht over de komst van de patiënten met gedragsproblemen. De leiding van het De Smelt wil niet reageren op het voorval.