Aan de Poel** lid Alliance Gastronomique

Aan de Poel** lid Alliance Gastronomique

Restaurant Aan de Poel uit Amstelveen dat eind november door Michelin bekroond werd met een tweede ster is toegetreden tot de Alliance Gastronomique. De Echoput van Peter Klosse heeft op eigen verzoek afscheid genomen van de restaurantvereniging.

Het ledenaantal van de Alliance Gastronomique blijft met deze mutaties stabiel op 35 restaurants.  Op maandag 3 december hield de Alliance Gastronomique haar landelijke vergadering bij Restaurant Cordial in Oss. Tweesterrenrestaurant Aan de Poel van chef Stefan van Sprang (40) en gastheer Robbert Veuger (35) werd daar aan de leden van de Alliance voorgesteld.

'We zijn in september benaderd door de Alliance. Vereerd voelden we ons. Het voelt als toetreden tot de Champions League. Het is toch de top van culinair Nederland waar je dan bij mag horen. Het voelt echt lekker. En toen kwam Michelin op 26 november ook nog met een mooi cadeau voor ons. We hebben echt een topweek gehad. Weinig rust, maar dat geeft niet. Iedereen heeft ons op het hart gedrukt er vooral ook van te genieten en dat doen we dan ook maar. Slapen komt wel weer.'

Bekijk hier een video met Stefan van Sprang en Robbert Veuger over hun tweede ster, het lidmaatschap van de Alliance en hun verwachtingen voor 2013.