Overdreef Wijn-spijsspecialist GaultMillau 2014

Overdreef Wijn-spijsspecialist GaultMillau 2014

De Wijn-spijsspecialist van het Jaar GaultMillau 2014 werkt bij De Zwethheul in Schipluiden. Robin Overdreef mocht maandag 28 oktober in Amsterdam RAI de onderscheiding in ontvangst nemen die hoort bij deze titel.

'Robin Overdreef is een vakman pur sang en daar hebben de gasten van De Zwethheul elke dag profijt van', aldus het juryrapport van GaultMillau over de Wijn-spijsspecialist van het Jaar 2014.

Mario Ridder

De culinaire gids vervolgt: 'Hij is nadrukkelijk aanwezig en voelt perfect de gerechten aan van chef Mario Ridder. Die legt verfijnde smakencombinaties op het bord. Overdreef zoekt er vrijwel altijd de precies passende wijn bij uit en vertelt er aan tafel graag over.'

Ruime kennis van smaken

Volgens GaultMillau zijn de combinaties van Overdreef 'gebaseerd op een ruime kennis van de diverse smaken. In elke fase van een menu hoort bijvoorbeeld een andersoortig zuur en de gekozen wijn dient daar rekening mee te houden.'

Amsterdam RAI

Overdreef ontving de onderscheiding die hoort bij de Wijn-spijsspecialist van het Jaar GaultMillau 2014 maandag 28 oktober tijdens de Dag van GaultMillau in Amsterdam RAI.