Jacob Jan Boerma van De Leest in Vaassen kookte maandag 4 november bij hotel Budersand in Hörnum, op het Duitse Waddeneiland Sylt. Een heuse primeur voor de tweesterrenchef, want niet eerder stond een Nederlander geprogrammeerd.
Jens Rittmeyer
De tweesterrenchef verzorgde een diner op uitnodiging van Jens Rittmeyer (links op de foto), (huis)chef-kok van het in het hotel gesitueerde en met één Michelinster bekroonde restaurant KAI3. Wat daarbij ook een rol speelde, is dat Budersand de komende jaren gaat inzetten op gasten uit de Benelux-landen.
Kookstijlen
'Jacob-Jan en ik hebben veel vergelijkingen als het gaat om onze kookstijlen', aldus Rittmeyer over zijn keuze voor Boerma. 'Ik ben fan van zijn keuken en heb recent fantastisch gegeten bij De Leest. Je ziet én je proeft wat je eet.'
Promotie voor Nederland
En dus werd Boerma naar Sylt gehaald om als eerste Nederlander een bijdrage te leveren aan het festival. 'Het is essentieel om ons land internationaal op de kaart te zetten en daar dragen dit soort optredens aan bij. Dit is mooie en belangrijke promotie voor Nederland.'
Smaakt naar meer
Voor Rittmeyer en de Zwitserse hoteldirecteur Rolf Brönnimann smaakt de aanwezigheid van Boerma, die souschef Ewout Eleveld en Robert Poel had meegenomen, naar meer. Wellicht volgend jaar dus opnieuw een Nederlandse sterrenchef op het 'menu'.
Bekijk hier een fotoreportage van het evenement, waarbij Misset Horeca exclusief aanwezig mocht zijn.