Restaurant Paul Bocuse in Amerika

Restaurant Paul Bocuse in Amerika

De Franse driesterrenchef Paul Bocuse heeft in Amerika een nieuw restaurant geopend. De 87-jarige Bocuse vloog zelf naar Amerika om het restaurant van het Culinary Institute of America te openen.

In het nieuwe restaurant worden gerechten van de hand van Paul Bocuse geserveerd. De Franse topchef vervangt met zijn kookstijl het voormalige restaurant van het Culinary Institute of America, Restaurant Escoffier. Bocuse knipte geen lintje door bij de opening , maar brak een grote replica van zijn speciale soepterrine die hij gebruikt voor zijn befaamde zwarte truffel soep.

Studenten van de opleiding runnen het restaurant, zowel de witte als de zwarte brigade is afkomstig van de school zelf.

Naast de restaurantopening gaf Bocuse ook een lezing voor honderden studenten en maakte hen deelgenoot van zijn culinaire visie. 'Kook wat jij lekker vindt, met lokale kwaliteitsproducten,' gaf hij de studenten mee.

Het Culinary Institute of America riep Paul Bocuse in 2011 uit tot Chef van de eeuw.