Vito Reekers nieuwe chef sterzaak Karel V

Vito Reekers nieuwe chef sterzaak Karel V

Vito Reekers gaat met ingang van 1 juni de keuken leiden van het met één Michelinster bekroonde restaurant van grand hotel Karel V in Utrecht. Hij volgt Jeroen Robberegt op die vertrekt naar Miele. Reekers was al sous-chef onder Robberegt.

Vito Reekers wordt de nieuwe chef de cuisine van grand hotel Karel V in Utrecht. Hij volgt Jeroen Robberegt op die met ingang van 1 juni aan de slag gaat als Executive chef van het Miele Culinary Institute in Vianen. Jasper Gronert wordt de rechterhand van Vito Reekers. Beide kennen de keuken in Utrecht goed; ze waren als sous onder Robberegt.

Ciel Bleu en Da Vinci

Reekers: 'Mijn doel is om het culinaire niveau van Grand Restaurant Karel V te behouden en de smaken verder te verfijnen. Gastvrijheid en eigentijds gastronomisch vermaak in het grand restaurant staan hierbij voorop. Robberegt heeft ons klaargestoomd om de keuken te runnen en onze eigen kookstijl verder te ontwikkelen.' Vito heeft ervaring opgedaan bij Ciel Bleu** als sous-chef (vier jaar), Da Vinci** en voormalig sterrestaurant Au Coin des Bons Enfants in Maastricht.

'Ondanks een opvallend grote belangstelling van externe kandidaten, denken we dat interne opvolging de beste garantie is op continuering van ons gastronomisch niveau. Wij prijzen ons gelukkig met veel culinair talent in eigen huis en het past bij Grand Hotel Karel V om ambitieuze medewerkers kansen te bieden.' Aldus Toon Naber, algemeen directeur van Grand Hotel Karel V in een persverklaring.

Vito Reekers wordt gesteund door Jasper Gronert als Chef Restaurant, Jeroen Lauffer als Chef Brasserie en Marco Oldeman Chef Banquets. Johan Kragtwijk is Maître d'Hotel.