Groupon: eerste deal met tweesterrenzaak

Groupon: eerste deal met tweesterrenzaak

Restaurant De Leuf in Ubachsberg van Paul van de Bunt heeft als eerste tweesterrenrestaurant een deal gesloten met Groupon. De deal: 178 euro voor een zevengangendiner voor twee personen, met een overnachting in Hotel Heerlen kost deze deal 269 euro.

De Leuf is het eerste restaurant met twee Michelinsterren dat in zee gaat met de actiegigant Groupon. De vouchers voor het diner bij De Leuf zijn nog een aantal dagen te koop via Groupon. Maandagochtend 27 januari waren er 176 verkocht. De deal is geldig op dinsdag tot en met zaterdag en loopt af op 30 juni 2014.

Van de Bunt zocht eerder al de samenwerking met reisorganisator Kras. Kras verkocht een tweedaags culinair arrangement inclusief viergangendiner, overnachting en ontbijt voor 149 euro per persoon. Geldig op dinsdag, woensdag en donderdag.

De deal met Groupon is wel de gehele week geldig, met uitzondering van bijvoorbeeld 14 februari en de carnavalsvakantie. Gasten overnachten in Hotel Heerlen, als gasten bij De Leuf zelf willen slapen kan dat tegen een meerprijs.

'Het is een activiteit om daluren te vullen en Kras heeft het marketingbudget waar het ons aan ontbreekt,' lichtte Paul van de Bunt destijds zijn keuze toe aan Misset Horeca. 'Ik heb geen enkele gêne daarin. Ik ben ondernemer en moet op de daluren mijn zaak vullen. Lege stoelen kosten alleen maar geld.'

Groupon en Michelin

Van de Bunt is zeker niet het eerste restaurant met sterren dat in zee gaat met Groupon. De vijftien sterrestaurants die hem voor gingen: Niven in Rijswijk, de Karpendonkse Hoeve in Eindhoven, Kaatje bij de Sluis in Blokzijl, Bretelli in Weert, Schulten Hues in Zutphen, Koetshuis in Bennekom, Hermitage in Rijsoord, Frouckje State in Rijperkerk, De Molen in Kaatsheuvel, Mijn Keuken in Wouw, Wollerich in Sint Oedenrode, Basiliek in Harderwijk, Saffraan in Amersfoort, Posthoorn in Monnickendam en De Wanne in Ootmarsum.